Šef mađarske diplomatije pozvao EU da ubrzaju pristupne procedure za Srbiju i Crnu Goru: Zaslužuju u Uniju pre 2025. godine

On je naveo da je od Evropske komisije tražio objašnjenje zašto je u procesu pristupanja potrebno toliko vremena i ocenio da bi pristupne procedure trebalo da budu ubrzane

  • 4

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaže da Srbija i Crna Gora zalužuju da budu članice EU mnogo pre 2025. godine i pozvao je EU da ubrza pristupne procedure za zemlje Zapadnog Balkana.

Šef mađarske diplomatije je dolazeći na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu poručio da je nezadovoljan brzinom procesa proširenja EU.

Sijarto smatra da zemlje Zapadnog Balkana moraju biti mnogo brže integrisane u EU nego što je to trenutno slučaj.

- I Srbija i Crna Gora zaslužuju da budu članice EU mnogo pre 2025 godine - poručio je Sijarto.

On je naveo da je od Evropske komisije tražio objašnjenje zašto je u procesu pristupanja potrebno toliko vremena i ocenio da bi pristupne procedure trebalo da budu ubrzane. Prema njegovim rečima u pitanju je bezbednosni i ekonomski interes EU.

- Nažalost zemlje Zapadne Evrope i Evropska komisija ne razumeju to na pravi način. Mi iz Centralne Evrope, Rumuni, Mađari, Poljaci, koji živimo u susedstvu, to mnogo bolje razumemo. Verovatno je u pitanju geografija -zaključio je Sijarto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    31. januar 2019 | 14:59

    Немој , побратиме, к’о Бога те молим!

  • Dux

    31. januar 2019 | 14:38

    Jasno je da se gosodin Sijarto bori za interese svoje zemlje, ali je ujedno i najveci srpski lobista u EU. Svaka cast.

  • Тодорић

    31. januar 2019 | 17:15

    Немојте,хвала...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA