Amerikanci "stisli" Tačija: Posle Kosneta, razgovarao sa dvojicom Trampovih ljudi

Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evroatlanstkoj porodici naroda - napisao je Tači

  • 7

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači objavio je da je večeras razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom, poručivši im da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u cilju postizanja sveobuhatnog rešenja i pomirenja.

- Razgovarao sam sa Vesom Mičelom. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evroatlanstkoj porodici naroda - napisao je Tači na Tviteru.

RTK je prenela da je Tači Boltonu obećao da će Kosovo ostati odgovorno i da će biti jedinstveno u nastavku dijaloga, kao što je zatražio predsednik Tramp.

- Popodne sam imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, ambasadorom Džonom Boltonom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o trajnom (večnom) prijateljstvu sa SAD -napisao je na Tviteru.

Kako je rekao, ubeđen je da će se dijalog uskoro nastaviti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom, rezultat čega će biti obostrano priznanje i učlanjenje u NATO, EU i UN.

- Kosovo je uvek bilo na strani SAD i naše prijateljstvo biće večno - napisao je Tači.

Bolton je juče zvao i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a kako je rekao pootpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Arijan Đini tema tog razgovora bile su takse na srpsku robu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    31. januar 2019 | 22:09

    Nije mi jasno sta ima da se dijalogom resava o juznoj Srbiji Kosovo i Metohija ? Status Kosova i Metohije je definisan postojecim Ustavom Srbije: Kosovo i Metohija je neotudjivi deo teritorije drzave Srbije. Od 1999 do danas,20 godina NatoEU okupator je silom dosao u juznu Srbiju koja je logistika u stvaranju albanske drzave na tlu juzne Srbije kosovo i Metohije. NatoEU okupator je stvorio albansku OVK ROSU samzvanu ”Kosovsku plociju” a sad i vojsku sto je grubo krsenje UN rezolucije 1244 i Ustava Srbije Jedino resenje je proglasiti u Srbiji i u UN juznu Srbiju Kosovo i Metohiju okupiranom,prekinuti iovaku protivustavni dijalog sa zapadnim okupatorima juzne Srbije i albanskim OVK teroristima Srbija mora uci u vojni savez sa Putinovom Rusijom ,Ruske vojne baze Raska-Nis-Kopaonik (Pancicev vrh) -Subotica a u UN zajedno sa Rusijom i Kinom zahtevati da NatoEU napusti juznu Srbiju uz istovremeni ulazak Kinesko-Ruske armije koja bi pripremila teren za ulazak i uspostava teritorijalnog suvereniteta Srbije nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji. Albanske OVK teroriste pohapsiti,sudski procesuirati,zaplena njihovih imovina i po visedecenijskoj zatvorskoj kazni sve vratiti u Albaniju sa trajnom zabranom povratka u juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Bez Ruskih vojnih baza u Srbiji i vojnog saveza sa Rusijom nikad Srbija nece povratiti juznu Srbiju Kosovo i Metohiju ! Produzavanje politike Srbije DVE STOLICE dovodi Srbiju u sve tezu opasnost jer juzna Srbija Kosovo i Metohija se nece NIKAD povratiti samo politicki vec u kombinaciji politicki i vojno prisustvo Ruskih vojnih baza u Srbiji i Ruske vojne sile koja u svakom momnetu moze uci u Kosovo i Metohiju i vojnom silom unistiti ili proterati zanavek neprijatelja i okupatora.

  • Jov

    31. januar 2019 | 20:40

    Hoće šipci da ameri proteraju srbe, oforme im zajedničku državu Shqipniju, pa će onda ukinuti takse.Koji su to ljigavci.

  • Pop

    31. januar 2019 | 21:55

    Ovde se opet sprema neka zavera uperena naravno protiv Srpskog Naroda.Dobro mi znamo kako smo prosli u svakoj situaciji i svakom mirovnom pregovoru u kojem je ucestovala Teroristicka Amerika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA