≫ 

Albanski diplomata Dačiću poručio da je "kosovski ministar" jer je iz Prizrena: Duel na sastanku ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu

Na sastanku koji je održan u petak, Ivica Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra, što je isprovociralo Genta Cakaja

  • 17

Na sastanku ministara spoljnih poslova EU i balkanskih zemalja kandidata za članstvo u EU u Bukureštu, održanom u okviru predsedavanja Rumunije Savetu ministara EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić konstatovao je da se za stolom nalaze dva ministra spoljnih poslova tzv. Kosova, aludirajući na to da je vršilac dužnosti šefa diplomatije Albanije Gent Cakaj poreklom sa Kosova.

Na sastanku u petak, Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra, što je isprovociralo Cakaja.

- Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom? To je teška provokacija ministra spoljnih poslova Edija Rame - kazao je Dačić.

Prema portalu, na Dačićev komentar odmah je reagovao ministar Cakaj.

Na sastanku u petak, Dačić je izrazio "uznemirenost" jer je Kosovo na ovom sastanku predstavljeno sa dva ministra-Foto: Nikola Tomic

- U stvari gospodine ministre, trebalo je ranije da budete isprovocirani, jer je Kosovo imalo dvojicu ministara spoljnih poslova. Vi ste treći, jer ste iz Prizrena, zar ne? Ja sam Albanac sa Kosova i ovde predstavljam Albaniju - rekao je Cakaj.

Albanski premijer Edi Rama istovremeno je ministar spoljnih poslova, dok je Cakaj ministar spoljnih poslova na dužnosti, pošto mu je Rama preneo sva ovlašćenja šefa albanske diplomatije.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    2. februar 2019 | 21:22

    Na sastanku ministara spoljnih poslova EU i balkanskih zemalja kandidata za članstvo u EU u Bukureštu, održanom u okviru predsedavanja Rumunije Savetu ministara EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić  Zasto Srbija neulozi ostar protest i bojkotuje sve politicke skupove drzava u Evropi koje su pozvale albanske OVK teroriste samozvani titulari vlasti juzne Srbije Kosovo i Metohije ? Bojkotovanjem tih skupova i ostra nota ambasadama tih zemalja pa i prekid svih diplomatskih kontakata mora Srbija pokazati svetu da Srbija ima svoj Ustav Srbije koji je jasno definisao status juzne Srbije Kosovo i Metohije i da je juzna Srbija Kosovo i Metohija pod NatoEU vojnom okupacijom od 1999 do danas ! Za ovaj skandal je kriv i Dacic i cela vlada Srbije koja grubo krsi postojeci Ustav Srbije. Zato nas nijedna bitinija zemlja u Evropi neuzima za ozbiljno i rade sta zele sa nama. Prvo sto kazu za Srbiju...a Srbija, tamo je korupcija najizrazenija od vrha do dna....a narod na prosjackom stapu... Kad zvanicna Srbija nepostovanjem Ustava Srbije nepostuje ni drzavu koju vode a kako cemo traziti da nas drugi postuju. Za ovakve teske povrede Ustava se u normalnim zemljama leti iz kancelarije direktno na dvocifrenu robiju i nikad vise u politiku ! Sto Evropa nepoziva Katalonskog ministra ili Baskijskog iz Spanije ili ministra Korzike iz Francuske? Pa oni nemaju ministre jer im vlada Spanije i Francuske nedozvoljava jer te zemlje imaju jedan Ustav,jednu vladu,jednu vojsku,jednu,policiju,jedne ministre a da neko pokusa letele bi glave sa ramena a Srbija ?

  • Daki

    2. februar 2019 | 15:34

    Dačić jeste i kosovski ministar jer Kosmet je deo Srbije! 🇷🇸

  • Aca

    2. februar 2019 | 16:19

    Prolupali sipci totalno misli da je to uvreda biti sa Kosova nase svete zemlje srpske uvek je bila nasa i ostace jeste da su je cesto u istoriji okupirali ali na kraju uvek je vratimo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA