Posle Haradinajeve objave o prekidu saradnje sa Unmikom stiglo novo saopštenje iz Prištine

Ramuš Haradinaj je ovu odluku saopštio pošto je generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu

  • 0

Posle objave Ramuša Haradinaja, da prekidaju komunikaciju sa Unmikom, oglasio se MUP tzv. države Kosovo i saopštio da nastavljaju saradnju s Misijom UN u oblasti bezbednosti, prenela je prištinska Koha.

Mentor Tahiri, šef kabineta i viši politički savetnik ministra unutrašnjih poslova, Ekrema Mustafa, izjavio je da je "Kosovska policija" 2011. formirala Direkciju za međunarodnu saradnju u oblasti sprovođenja zakona (ILECU), u okviru kojeg funkcioniše Sektor za Interpol.

Tahiri je za Radio Slobodnu Evropu rekao da preko te direkcije funkcioniše i saradnja sa Europolom.

- Kosovska policija je na visokom nivou odgovornosti u svakoj međunarodnoj saradnji. Interpol komunicira svakodnevno i oko 40 odsto ove komunikacije se obavlja preko Unmika. U oko 60 procenata drugih slučajeva, KP koristi druge linije komunikacije - rekao je Tahiri.

Portparolka UN Misije na Kosovu (UNMIK) Sanam Dolatšahi takođe je demantovala navode Ramuša Haradinaja i rekla da nisu svi kontakti komunikacije zaustavljeni, kako je to u sredu izjavio premijer privremenih prištinskih institucija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA