Skandalozan Pacolijev komentar o nastupu Dačića u Savetu bezbednosti UN

Pacoli je svojim komentarom prešao svaku granicu dobrog ukusa

  • 8

Ministar spoljnih poslova vlade u Prištini Bedžet Pacoli ružno je reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga "zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića" i iščuđavajući se "kako je moguće" da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je "odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu".

- Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savetu bezbednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim bekgraundom, kao što je Dačić - naveo je Pacoli, a prenosi RTK.

Njegov napad na Dačića nije tu stao.

- Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, da on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost! Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema - upitao je Pacoli, objavljeno je u pres klipingu Unmika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Josif Srbin

    8. februar 2019 | 12:53

    Srbija je Pacoliju dozvolila da otvori na desetine pumpi u Srbiji.Umesto zahvalnosti pokazuje otvoreno mrznju prema Srbiji i Srpskom narodu.Ovo je velika pouka za Srbiju.Srbi moraju da se nauce da na prvom mestu vole svoj narod i svoju Srbiju

  • Putin R.S

    8. februar 2019 | 12:22

    Vi ste kao nacija defekt ovog sveta, neuspeli abortus zapadnih sila.

  • Avram

    8. februar 2019 | 12:57

    Pacoli imas guzicu umesto obraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA