≫ 

Skandalozno: Poslanik Dveri Srđan Nogo doneo vešala na protest (FOTO)

On se putem Tvitera, uz fotografiju vešala, direktno obratio ministru unutrašnjih poslova, Nebojši Stefanoviću

  • 56

Uprkos pozivu organizatora protesta "Jedan od pet miliona - stop krvavim košuljama"  i zgražavanju javnosti zbog tog čina od prošle subote i reakcija koje su tim povodom usledile, poslanik Dveri, Srđan Nogo, doneo je i večeras vešala i uputio putem Tvitera direktnu poruku ministru unutrašnjih poslova Srbije, Nebojši Stefanoviću.

Poručio mu je poručio da je tu i da mogu da ga hapse, pa da vidi koje je to krivično delo.

- Ako ikada izdam Srbiju ili ukradem od naroda i države, sam ću se obesiti. Ministre, ja sam tu, hapsite me, da vidimo koje je to krivično delo - napisao je.

On se u drugoj poruci takođe obratio Stefanoviću i rekao da ovu maketu vešala nosi kako više niko u Srbiji ne mora da se ubije zbog siromaštva i pljačke, i da konačno odgovaraju lopovi i izdajnici".

Foto: Twitter/Printscreen

- Da više niko u Srbiji ne mora da se ubije zbog siromaštva i pljačke, i da konačno odgovaraju lopovi i izdajnici. Da vlast ne veša građane svaki dan porezima, akcizama, korupcijom, besparicom, nemanjem posla i perspektive za život. E zato ovo nosim. Uhapsite mene - napisao je poslanik Dveri.

Podsetimo, posle prošlonedeljnih protesta, Viši sud u Beogradu odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana za S.G. osumnjičenog da je sa maloletnim N.P. nosio vešala, tokom šetnje u centru Beograda.

Odlukom Višeg suda, maloletnom N.P. juče je ukinut pritvor i on je pušten na slobodu, dok drugi osumnjičeni ostaje u pritvoru. maloletni mladić je pušten na slobodu, a Nogo je na Tviteru napisao da je još prošle nedelje obavestio policiju da je on nosio vešala, a ne dečak.

Ministar policije Nebojša Stefanović te tvrdnje negirao je posle čega je usledila rasprava na Tviteru.

- "Srđan Nogo je priznao u policiji"... a niti je bio pozvan, niti je davao bilo kakvu izjavu policiji. Ponovo lažne vesti - napisao je Stefanović.

Nakon ovog tvita, oglasio se i Srđan Nogo, koji je naveo da je davao izjavu tri sata.

- Ministre, Vas sam obavestio još u nedelju, u ponedeljak sam više od tri sata bio u gradskom SUP-u, rekao sam inspektorima i tražio da dam izjavu, u utorak pozvao postupajućeg tužioca, rekao mu telefonom i tražio da me sasluša. Ja ne znam šta još treba? - napisao je Nogo.

Razgovor je nastavio Stefanović, koji je napisao da Nogo nije bio u zgradi PU Beograd, već ispred nje.

- U zgradi PU Bgd niste bili, bili ste ispred zgrade. Niste pozvani od strane policije zato što Vas nema na snimku, a ni tužilac nije tražio Vašu izjavu. To što ste meni pisali na Tviteru ne znači da ste bilo šta prijavili. Za sve što želite da prijavite, broj policije je 192 - napisao je Stefanović.

Nogo je poručio da Stefanović ne raspolaže tačnim podacima, da je u SUP učao u 11 sati, i da može navesti imena inspektora i policajaca sa kojima je razgovarao, na šta mu je ministar rekao da u tom slučaju " sigurno ima kopiju izjave koju je dao policiji ili tužilaštvu".

- U suprotnom, očigledno je da niste rekli istinu - napisao je on.

VIDEO: Snimak muškarca koji nosi vešala na protestu

VIDEO: Stefanović: Indetifikovana su oba lica koja su tokom protesta "1 od 5 miliona" nosila vešala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dikudis

    9. februar 2019 | 20:08

    Ljudi ja bi ove Dveri zakonom zabranio. Oni su veliko zlo, stranka bez ideje, cilj im je samo stolica u skupstini. Navodno su teski desnicari a setaju sa demokratama. Jadno...

  • Milan

    9. februar 2019 | 20:28

    Opozicija pokazuje da zeli nasilje.

  • Nesa

    9. februar 2019 | 21:45

    Cemu vodi politika ovog coveka. Protiv sam. Zabrinut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA