≫ 

Prošao si pored Pravnog, pojeo dve pljeskavice i pogledao zgradu, pa misliš da poznaješ fakultet i možeš da vređaš: Vučić odgovorio na provokacije sa protesta

Politika vešala nikad neće pobediti politiku budućnosti Srbije - poručio je Aleksandar Vučić

  • 76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istako je danas, povodom činejnice da su svi albanski mediji na Kosovu, kao glavnu preneli vest o protestima protiv njega, da je dovoljno da se pogleda ko se raduje njegovoj propasti, pa da sve bude jasno.

Takvu "sreću i histeriju", rekao je, kod albanskih medija nije video do sada, ali je primetio da nisu hteli da kažu da je na protestu bilo samo 19 ljudi, kao i neki mediji u Beogradu.

Kaže da je pitanje što se Albanci raduju njegovoj propasti, da li zato što radi nešto loše u srpskom interesu ili je to zato što kao srpski lider štiti srpske interese na Kosovu i Metohiji i što je u tome bio uspešan.

Upitao je zašto proteste organizuju u trenutku, kada je Priština uvela takse, i samo zahvaljujući snalažljivosti Srbije i dobrih javnih finansija, naša zemlja uspeva da i dalje snabdeva srpske sredine na Kosmetu.

Foto: Predsednistvo Srbije

- Zašto ako protestujete ne protestujete i protiv toga. Srbi na Kosovu i Metohiji najbolje znaju i zahvalan sam im na tome - rekao je on.

Vučić je podsetio da je na protestu u Kosovskoj Mitrovici bilo 53 ljudi, a u Gračanici 19, i da to ne znači da ih je bilo ukupno 72, pošto je na oba mesta bilo više istih ljudi.

- Zahvalan sam Srbima na Kosovu i Metohiji što su uvek znali šta je država, što su čuvali srpska ognjišta gde su bila najugroženija. Bilo je više onih koji su juče protestovali protiv protesta u Gračanici, nego onih koji su izašli na protest - zaključio je.

NADAM SE DA SU PLATILI PDV

On se osvrnuo i na natpise u medijima o radnom ručku predstavnika američke ambasade sa Sergejem Trifunovićem i saradnicima, kao i saopštenju Ambasade kao reagovanju na pisanje medija o tom sastanku i rekao da nema ničeg posebno važnog, niti zabrinjavajućeg u razgovoru diplomata sa čovekom koji žene naziva fuksama.

FOTO: Predsedništvo Srbije

- Sve što ja mogu da kažem, ne znam kakav im je i koliki bio ručak, niti me zanima, ali nadam se da oni koji su poslužili izdali fiskalni račun i da su Amerikanci i ostala gospoda platili porez na dodatu vrednosnost, jer mi od toga isplaćujemo deo penzija, plate u javnom sektoru i sve drugo - rekao je Vučić.

Kaže da nije najbolje razumeo humor sa "pljeskavicama i ajvarom", mada je video da su neki bili odušveljeni tom duhovitošću.

- Ako su oni srećni i nasmejani, želim da budu još srećniji i nasmejaniji. Ne mislim da tu ima bog zna šta i nešto naročito važno ...niti nešto naročito važno možete da pričate sa gospodinom koji žene naziva fuksama i kurvama, ne vidim nikakav problem u tome, osim što se nadam da su platili PDV za ručak - istakao je Vučić.

Ipak, dodaje da nas danas "tretiraju divno", kako su nas nekada tretirali.

POLITIKA VEŠALA NIKAD NEĆE POBEDITI POLITIKU BUDUĆNOSTI SRBIJE

"Politika vešala" nikad neće pobediti politiku rada, marljivosti, posvećenosti i politiku budućnosti Srbije, uveren je predsednik Srbije, ali je dodao da je bio šokiran zatrašujućim uvredama koje je na protestu izneo pisac Marko Vidojković na račun profesora i studenata Pravnog fakulteta u Beogradu.

Foto: Marko Jovanović

- Neću ništa više da komentarišem, da ne kažu opet da sam nekog vređao - rekao je Vučić, na pitanje novinara da prokomentariše to što su se opet na jučerašnjem prostetu pojavila vešala i pored osude od strane većeg dela javnosti.

Takođe, na pitanje da prokomentariše to što je juče na protestu pisac Marko Vidojković rekao da je Pravni fakultet "leglo neverovatnih smradova i ološa" i "leglo kriminala", Vučić je rekao da je šokiran i da su to neumesne i zastrašujuće tvrdnje.

- Šta da kažete? To je kada pored Pravnog fakulteta prolazite tako što ste dva puta pojeli pljeskavicu i uputili pogled ka fakultetu i toliko znate o Pravnom fakultetu, koliko zna gospodin Vidojković, onda možete sebi da dozvolite tako neumesne rečenice i neumesne i zastrašujuće tvrdnje da iznosite u javnost - rekao je Vučić.

Naveo je da misli da su profesori i studenti na Pravnom fakulteti dobro razumeli o čemu se tu radi.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    10. februar 2019 | 15:24

    A vi ste g.Vucicu diplomirali isti taj pravni fakultet i jako dobro znate da je Ustav Srbije najvisi zakonodavni dokument koji obavezuje svakog a pogotovu i predsednika Srbije koji je jos dao zakletvu po stupanju na duznost predsednika Srbije na kojem ste vi na celu od 2012 i do danas 2019 sve sto ste dosad uradili vezano za Nato EU vojno okupiranu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju,nelegalne pregovore sa NatoEU okupatorom i albanskim OVK teroristima u Briselu, Dopustili ste vasom pasivnoscu stvaranje Albanske OVK ROSU samozvana KOSOVSKA POLICIJA i stvaranje albanske OVK samozvana VOJSKA KOSOVA . Dizete vojsku Srbije na svakih par meseci a nesmete krociti u juznu Srbiju Kosovo i Metohiju, Saljete Srpsku vojsku u neke mirovne operacije po svetu a najvaznija vojna operacija u NatoEU vojno okupiranoj Srbiji nesmete ni prici.. Dozvoli li ste granicne i carinski prelaze izmedju cemtralne Srbije i juzne Srbije Kosovo i Metohije....Nemozete se pozivati da je to NEKA DRUGA VLADA SRBIJE DOZVOLILA jer ste DOSLI NA VLAST PREDIZBORNIM OBECANJIMA da sve ako dodjete na vlast da cete vratiti juznu Srbiju Kosovo i Metohiju pod Ustavni i teritorijalni suverenitet ...GDE JE TO DANAS ?? 7 GODINA STE NA VLASTI A DOZVOLILI STE SVE ATRIBUTE ALBANSKE OVK DRZAVE na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije ? I jos imate obraza da obilazite ostatak Srbije pod kampanjom BUDUCNOST SRBIJE ??? Sve dosad sto ste uradili i jos uvek radite je najgrublje krsenje postojeceg Ustava Srbije u kome veoma jasno stoji da je KOSOVO I METOHIJA NEOTUDJIVI DEO DRZAVNE TERITORIJE SRBIJE !, dakle ZASTA SE VI BORITE I KO VAS NA TO TERA ? ZAPAD ? NISTA SE NEMORA !!! Proglasite NatoEU vojnu okupaciju juzne Srbije i da zajedno sa Rusijom i Kinom u UN uspostavite ustavni i teritorijalni seuverenitet nad juznom Srbijom Kosovo i Metohijom politicki ili vojnom silom u vojnom savezu sa Putinovom Rusijom ! 20 dugih godina juzna Srbija Kosovo i Metohija krvari pod Nato EU vojnom okupacijom jer nijedna dosad vlada Srbije nije radila po Ustavu Srbije i svi bi dosad morali krivicno odgovarati! TERITORIJALNO CELOVITA SRBIJA MORA ZA SVAKU VLADU SRBIJE DA BUDE NA PRVOM MESTU IZNAD SVEGA PA I IZNAD EU,NECEMO U EU AKO ZARAD EU CLANSTVA SE SRBIJA MORA SVESTI NA BEOGRADSKI PASALUK !!!

  • Mila

    10. februar 2019 | 16:19

    Nije vazno sta je receno vec ko je rekao. Predsednik je to lepo objasnio.

  • slađa

    10. februar 2019 | 15:05

    Baš tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA