Ne razume Čanak šta su prijatelji: Dačić odgovorio lideru LSV

On je to rekao reagujući na izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je prethodno postavio pitanje Dačiću i premijerki Brnabić da li je njegova izjava da Srbija "ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili stav Vlade Srbije

  • 12

U trenutku kada ni Ujedinjene nacije ni Evropska unija nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo jeste da ne menjamo svoju poziciju prema toj prijateljskoj zemlji, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država. To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju da podrži referendum o otcepljenju od Španije, koja nam je takođe prijatelj - izjavio je Dačić za današnje "Večernje novosti".

On je to rekao reagujući na izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je prethodno postavio pitanje Dačiću i premijerki Ani Brnabić da li je njegova izjava da Srbija "ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili stav Vlade Srbije.

Evropske zemlje su tražile od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na leitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele, naveo je Čanak i upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    12. februar 2019 | 12:30

    Razume taj bolje od mnogih naivnih koji na prijateljstva gledaju kroz prizmu braststva vernosti i odanosti a ne kao on i takvi samo kroz pare

  • Rastko

    12. februar 2019 | 11:28

    Citava nasa opozicija je UVEK za stav Amerike osim naravno Seselja, pa svi oni su navijali da se Srbija dobombarduje 1999 god !!!

  • Rastko

    12. februar 2019 | 11:26

    Oce Canak da zna sta misli nasa vlada jer se on vec opredelio protiv Madura pa da mu to bude opravdanje da se pridruzi SzS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA