Naše dve zemlje braniće zajedničke interese u svim međunarodnim organizacijama: Stefanović razgovarao sa kineskom ambasadorkom (FOTO)

Ministar i ambasadorka razgovarali su, između ostalog, o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala

  • 0

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Čen Bo, novoimenovana ambasadorka Kine, razgovarali su danas o saradnji dve zemlje, posebno o u oblast unutrašnjih poslova.

Ministar i ambasadorka razgovarali su, između ostalog, o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, ali i drugim oblastima koje su važne za Srbiju i Kinu.

Sastanak Stefanovića i kineske ambasadorke - Foto: MUP Srbije

Oni su se složili da su obuke policijskih službenika veoma značajne, zbog čega će se, kako su istakli, u narednom periodu više raditi na razmeni iskustava i znanja pripadnika policije.

Stefanović je istakao da Srbija snažno podržava politiku jedne Kine, kao i da dve države vezuje čelično prijateljstvo.

Ambasadorka je istakla da njena zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije i da će dve zemlje braniti zajedničke interese u svim međunarodnim organizacijama.

Sastanak Stefanovića i kineske ambasadorke -

Sastanak Stefanovića i kineske ambasadorke - Foto: MUP Srbije

Ministar je zahvalio ambasadorki Bo na stavu koji Kina zastupa povodom zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol, istakavši da bi eventualnim prijemom došlo do ugrožavanja rada ove profesionalne policijske organizacije.

Kako je naglasio, poslednje glasanje na Generalnoj skupštini u Dubaiju pokazalo je da ogroman broj država ne želi da podrži takav zahtev tzv. Kosova, niti politizaciju ove međunarodne policijske organizacije.

Sastanak Stefanovića i kineske ambasadorke - Foto: MUP Srbije

Stefanović je uputio zvaničan poziv ministru unutrašnjih poslova Kine Džao Kedžiju da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA