Tači se oglasio posle Trampovog pisma: Mi treba da se krećemo brže, ovo je momenat

Bela kuća, SAD, imaju izraženo direktno angažovanje - rekao je Tači

  • 16

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je ohrabrujući zahtev predsednika SAD Donalda Trampa za predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija prizna Kosovo, preneo je RTK.

Tači je za RTK iz Minhena, gde učestvuje na Forumu za bezbednost, rekao da je stav Sjedinjenih Država da Beograd i Priština sporazumom zatvore konflikt dug više od veka.

- Budućnost će sigurno otvoriti perspektivu dijaloga i sporazuma. Kao što je naglasio predsednik SAD Donald Tramp, mi treba da se krećemo brže, ovo je momentum, a mi svi treba da zadržimo ovaj fokus SAD kako bi se postigao sporazum između Kosova i Srbije o uzajamnom priznanju - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuća je poruka Trampa u poslednjem pismu predsedniku Srbije Vučiću, o potrebi međusobnog priznavanja.

- Bela kuća, SAD, imaju izraženo direktno angažovanje, kao i snažnu posvećenost da se jednom za svagda zatvori sukob dug više od jednog veka između Kosova i Srbije i postizanje održivog sporazuma - rekao je Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    16. februar 2019 | 10:32

    Kosovo je deo Srbije. Teritorija Srbije., Tači. Zapamti to. Možda dobiješ Nobela za demenciju, ali za priznanje nezavisnosti od strane Srbije nećeš nikada.

  • Jana

    16. februar 2019 | 11:03

    Shvatite da necete da dobijete nista sto je nase.

  • Ur Nino sar Serbule

    16. februar 2019 | 11:48

    Pravi je moment da se spakujete za let u jednom pravcu za Ševeningen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA