Prištinski ministar finansija se ogradio od kosovskih dugova: Nemamo nikakvu obavezu posle 90-tih

On je reagovao na izjavu potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga

  • 7

Privremene prištinske institucije ne prihvataju dugove posle 90-tih, koje je, kako je rekao, Srbija uzimala "za rat u ime Kosova", izjavio je danas za prištinski portal Telegrafi, ministar finansija Bedri Hamza.

Hamza tvrdi da je Priština preuzela sve obaveze za međunarodne dugove koji su, kako kaže, fakturisani i potvrđeni originalnim dokumentima.

- Kosovo preuzima sve finansijske obaveze koje su legitimna tela ratifikovala, od kojih je jedan kredit Svetske banke koji smo dogovorili i plaćamo. Za dugove koji su se pokazali kao kosovski, jer Kosovo prihvata međunarodne obaveze - rekao je Hamza reagujući na izjavu potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga i da će to nastaviti da radi i ubuduće.

Hamza tvrdi da nikada nije dokazano da su to kososki dugovi.

- Govorimo o zajmu od Svetska banka, dok za druge finansijske poslove treba pogledati izvorne dokumente od koga su dobijeni, u kom periodu su dobijeni i gde su ratifikovani. Jer, posle devedesetih, Kosovo nema obavezu. Ako su ih uzeli da finansiraju svoje potrebe, za rat u ime Kosova, mi nismo obavezni - rekao je Hamza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    20. februar 2019 | 15:45

    Bezobrazluk nevidjenih razmera ne samo od shiptara vec i od medjunarodne zajednice. Kad Srbija placa svi hoce pare a kad je pravo u pitanju, zalim slucaj.

  • Malena

    20. februar 2019 | 16:54

    Rekoše šiptari koji su sve sto su mogli uzeli od Srbije da bi finansirali terorizam i rat na KiM, a o tome koliko svako od njih utaji poreza u Srbiji da bi slao za oružje da ne pricamo!! I koji onda Srbin onda može da jede u njihovim pekarama?!

  • SRBIJA

    20. februar 2019 | 18:26

    Plaricemo mi to nije problem her nasi nemaju mozga zato i placaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA