≫ 

U Beogradu održan 13. po redu protest "Jedan od pet miliona - stop krvavim košuljama"

Okupljenim građanima su se obratile Marija Lukić i Marinika Tepić

  • 63

Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu održan je po 13. put ove subote. Okupljenima su se obratile obratila Marija Lukić, žrtva seksualnog uznemiravanja predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke i Marinika Tepić, narodna poslanica.

Lukić je ovom prilikom poručila da je ona ta koja nije htela da trpi zlostavljanje i da se ne bavi politikom već da se bori za goli život posle svih pretnji koje su Jeličić i "njegove kabadahije" uputili njoj i njenoj porodici.

- Ja sam ta koja će po pravdu ići do Strazbura. Ne znam da li sam hrabra, ali znam da nisam sama. Žao mi je što me ne poznajete kao pametnu ženu, kao posvećenu majku već ste me ovako upoznali. Koliko Marija još znate, koliko je još Jutki u Srbiji... Nije dovoljno što je Jeličić na silu podneo ostavku, mora krivično da odgovara. Ovo nije politika, ovo je borba za život i pravdu, ja nisam političarka već dete koje je reklo "lažni car Jutka je go". Ovo je borba za sve Marije u Srbiji, hvala vam što me podržavate - rekla je Marija Lukić.

Marija Lukić - Printskrin: Youtube

Osim nje, govorila je i samostalna poslanica Marinika Tepić.

- Oslobodićemo ovu zemlju od vas koji ste nas zarobili i znaće se red. Nećemo stati. Sloboda je neprikosnovena i istina je lekovita. Ja šetam ovde za slobodu, za slobodne izbore, medije i šetaću dok im ne vidim leđa. Neću stati. Živela slobodna Srbija - poručila je Marinika Tepić.

Marinika Tepić - Printskrin: Youtube

Posle održanih govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Građani su nosili transparente na kojima piše "Probudi se, ustani Srbijo", "Pošta poštarima, stranke političarima. Ne trebaju nam pupsovci, trebaju nam stručnjaci", kao i transparente sa natpisima poput "Pljačka penzionera nije reforma".

Foto: Tanjug

Okupljeni su se kretali Uzun Mirkovom ulicom, a potom su prošli kroz Parisku, Kneza Sime Markovića – Pop Lukinu, Brankovu i stigli do Terazijskog tunela, odakle su ušli u Svetogorsku ulicu. Preko razglasa sa kamiona pozvali su građane da im se pridruže na ulici. Ispred zgrade RTS su vikali "bojkot, bojkot" i takođe pozvali zaposlene da izađu na protest.

Foto: Tanjug

Kako je tema ovonedeljnog protesta u Beogradu bila "Ulicama laži Aleksandra Vučića", a organizatori su u skladu sa tim pripremili 100.000 nalepnica. Učesnici protesta pokušali su da zalepe nalepnice na zidove Terazijskog tunela, ali su one uglavnom padale.

Koordinatorka protesta Jelena Anasonović saopštila je okupljenima da su je redari obavestili da je nešto urađeno sa zidovima tunela, tako da nalepnice ne mogu da se zalepe.

Organizatori su zamolili učesnike protesta da nalepnice ne lepe na automobile i izloge radnji.

Foto: Tanjug

Protest je završen nešto posle 20 časova ispred Skupštine Srbije, na Trgu Nikole Pašića, uz najavu da će biti održan i naredne subote.

Protesti su održani i u drugim gradovima Srbije: Kragujevcu, Pirotu, Smederevskoj Palanci, Jagodini, Aleksandrovcu i Brusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbijanka

    2. mart 2019 | 18:50

    Jedva cekam trenutak kada ce da shvate da je sve to bilo uzaludno!

  • Brane

    2. mart 2019 | 18:47

    Nikada manje naroda nije bil nego večeras jer nije narod lud da šeta za interes Đilasa.

  • cika crni

    2. mart 2019 | 18:36

    Koga zanimaju ovi jadnici?Danas je derbi to je jedino bitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA