≫ 

Predsednik Srbije danas slavi 49. rođendan: Vučiću na Instagramu pljušte čestitke, a pohvalio se i prvim poklonima (FOTO)

Patrijarh srpski gospodin Irinej poklonio mu je ikonu sa likom Svetog cara Lazara, dok je od njegovog sekretara Dejana Nakića dobio je šarplaninca po imenu Pako

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rođen je na današnji dan, a 49. rođendan prvi su mu čestitali iz SPC.

Patrijarh srpski gospodin Irinej poklonio mu je ikonu sa likom Svetog cara Lazara, dok je od njegovog sekretara Dejana Nakića dobio je šarplaninca po imenu Pako.

Reč je o psu iz istog legla kao i onom koga je upravo Vučić darivao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilikom njegove posete Srbiji.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Štene se zove Pako i sličnog je uzrasta kao i Putinov Paša.

Ambasadorka Kine Čen Bo predala je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, povodom njegovog rođendana, čestitku šefa kineske države Si Ðinpinga.

- Poštovani gospodine predsedniče, Povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačne čestitke i najlepše želje. Odnosi Kine i Srbije imaju jak trend razvoja. U toku je aktivna realizacija važnih dogovora, koje smo postigli na sastanku u Pekingu u septembru prošle godine. Saradnja naših dveju zemalja se produbljuje i konkretizuje u različim oblastima. Pridajem veliku pažnju odnosima između Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama uložim napore za promovisanje Sveobuhvatnog partnerstva Kine i Srbije, kako bi postigli još jači napredak u cilju veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha - navodi se u čestitki predsednika Si Ðinpinga.

Vučić se u razgovoru zahvalio predsedniku Kine na lepim rečima i posebno na odnosu prema Srbiji i, pre svega, na razvijanju budućih odnosa Srbije i Kine.

Foto: Tanjug/AP

- Iskreno verujemo u čelično prijateljstvo Srbije i Kine i verujemo da će biti još više dobrih investicija za Srbiju iz Kine - rekao je Vučić.

Ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova je srpskog predsednika iznenadila rođendanskom tortom i prigodnim poklonom.

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

VIDEO - Putin se raznežio kada je od Vučića dobio štene šarplaninca. Ode Paša u Rusiju sa predsednikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    5. mart 2019 | 15:17

    Čestitamo predsedniku rođendan, pokloni su pažljivo birani i oduševili su sve.

  • Tifany

    5. mart 2019 | 11:33

    Vala koliko je radio,valjda ce danas opusteno proslaviti rodjendan.Sve najbolje predsednice

  • Ana

    5. mart 2019 | 12:31

    Pridruzujem se cestitkama, sve najlepse predsednice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA