≫ 

Vulin operisao oči, prošao medicinske preglede i već dva dana je na vojnoj obuci u Požarevcu

Mediji prenose da ministar vojni nema nikakvih privilegija među regrutima i u kasarni učestvuje u obuci kao i svi ostali regruti i vojnici

Osnovnu vojnu obuku ove godine će proći 600 građana starijih od 30 godina koji do sada nisu služili vojni rok ili su to učinili "civilno", a među njima je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se posle dobrovoljnog javljanja, kao rezervista, našao na obuci Centru za obuku kopnene vojske u kasarni "Pavle Jurišić Šturm" u Požerevcu.

Nakon četiri operacije u Moskvi, vid mu je znatno popravljen i više nema nikakvih smetnji da pohađa vojnu obuku.

Kako nezvanično saznajemo, ministar vojni nema nikakvih privilegija među regrutima i u kasarni učestvuje u obuci kao i svi ostali regruti i vojnici.

Uoči odlaska na obuku, ministar Vulin je poručio da "nema opravdanja da se ne služi svojoj zemlji i ne bori za svoju zemlju" te da je on odličan primer drugim građanima.

Aleksandar Vulin sa pripadnicima niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti- TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ bkFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- U vojsci postoji jedno pravilo: kaži - pa pokaži, uradi - pa naredi. Ako ja mogu da idem, zašto ne može neko drugi? Ako ja mogu da dam 15 dana svog života godišnje, zašto ne može neko drugi? Nema opravdanja da ne služite svojoj zemlji i da se ne borite za svoju zemlju - izjavio je ministar Vulin.

On je tada objasnio da će kazna za neodazivanje biti 50.000 dinara, ali da će građani koji iz opravdanih razloga ne budu mogli da pohađaju obuku, moraju da se jave na vreme i objasne šta je problem i neko drugi će zameniti njihovo mesto.

Naime, Centar za obuku KoV je namenjen za izvođenje individualne specijalističke obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kandidata za profesionalne vojnike i podoficire roda pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica i inžinjerije i specijalnosti izviđača, radi dostizanja standarda individualne specijalističke obučenosti, i unapređenje uslova za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti ratne jedinice.

U sastavu Centra su komanda, komandna četa, bataljon za obuku i logistička četa.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da će ove godine na osnovnu obuku biti pozvano nekoliko stotina vojnih obveznika.

Biće pozvani oni koji su prevedeni u rezervni sastav, stariji od 30 godina, a obuka će trajati dva puta po 15 dana.

Reagujući na medijske navode o pozivima za obuku rezervnog sastava, Ministarstvo odbrane je podsetilo da je članom 79a Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi predviđeno obučavanje građana za potrebe odbrane zemlje, kao i da su definisane kategorije građana na koje se ta obuka odnosi, kao i kategorije za koje je Ministarstvo odbrane nosilac obučavanja.

VIDEO: Ovo čudo od letelice će parati srpsko nebo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzo

    5. mart 2019 | 16:51

    Ajmo vrline. ..U prve redove...svi ćemo za tobom.....juuuuuriiiisss

  • Ssss

    5. mart 2019 | 17:31

    Pre neki dan rekao da ce da obavi medicinske preglede, a on za kratko vreme i pregled, i cetiri operacije i to u moskvi, i vec je u vojsci....samo treba objasniti ovom glupom narodu kako je to sve stigao posto je svaki fan bio na tvu

  • Alo

    5. mart 2019 | 16:48

    Kako te nije sramota,gde si bio kad su deca ginula.Sram da te bude.Jadna nam je drzava kad zavrsavas faks za jedan dan i vojsku za 15 dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA