Kosovska policija o slučaju nestalog Vlada Ivanovića: Posebna istražna ekipa radi na otkrivanju istine. A ovo je sestrina priča

- Nemam nikakve detaljne informacije, treba da odem do šefa istražnog odeljenja u Kosovskoj Mitrovici, ovde u Zvečanu ne daju nikakve info - rekla je Vladova sestra Snežana

  • 0

Zamenik komandira kosovske policije za region Sever Besim Hoti otkriva da u slučaju nestalog taksiste Vlada Ivanovića, za koga se sumnja da je ubijen, i navodnog rođaka Olivera Ivanovića, radi posebna istražna ekipa.

- Vlada Ivanović se i dalje vodi kao nestalo lice, jer još nije pronađen. Za sada smo pronašli vozilo, za koje verujemo da mu pripada, odnosno da je sa tim vozilom obavljao posao taksi vozača - rekao je Hoti uz nadu da će u što kraćem vremenskom roku pokušati da reše slučaj.

Unutar vozila su, kako je naglasio, našli određene tragove, odnosno dokaze koji imaju elemente ozbiljnog krivičnog dela.

- Na vozilu i dokazima koji su prikupljeni od ranog jutra, trenutno rade forenzičari. Automobil se vozi na super ekspertizu, kao i svi dokazi koji su pronađeni - objasnio je Hoti.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Dodao je i to da se u medijima spekuliše da se zbog istog prezimena Ivanović radi o rođacima ubijenog Olivera Ivanovića.

- Od toga nema ništa. Nije u srodstvu sa porodicom pokojnog Olivera Ivanovića - rekao je on odsečno i dodao da svakako čitav slučaj ne bi trebalo da se ispolitizira bez ikakvih potreba.

VLADOVA SESTRA SNEŽANA OTKRILA DA LI SU OLIVEROVI ROĐACI

Dok supruga Olivera Ivanovića, Milena, i njegov brat Miroslav, tvrde da nestali taksista za koga se sumnja da je ubijen Vlado Ivanović iz Mitrovice sa njima nije u bliskom srodstvu, njegova sestra Snežana ih ipak demantuje.

- Da, jesmo rođaci, ali ne bih o tome, nema nikakvih dodirnih tačaka - rekla je ona za Telegraf.

Upravo je Snežana pre tri dana prijavila nestanak svog brata Vlada, čije vozilo je prema informacijama bliskim istrazi, sinoć pronađeno sa metkom u sedištu, čaurom i ostacima krvi u selu Matica u opštini Zvečan.

- Nemam nikakve detaljne informacije, treba da odem do šefa istražnog odeljenja u Kosovskoj Mitrovici, ovde u Zvečanu ne daju nikakve informacije - rekla je ona.

Prema njenim rečima, Vlada nema od petka, kada je pokušavala da ga dobije na telefon, ali uzalud.

Foto: Facebook, Pixabay

- Bio je nedostupan, a u subotu sam alarmirala policiju, ali je zvanična potraga započela u nedelju - rekla je ona i naglasila da se nada da će u toku dana dobiti dodatne informacije.

Da podsetimo, prvo je predsednica GI SDP Ksenija Božović potvrdila za prištinske medije da je nestali taksista rođak ubijenog Ivanovića. Ipak, Milena i Miroslav tvrde drugačije.

- Čovek koji je nestao nije nikakav blizak rođak Olivera Ivanovića. Na Kosovu postoji običaj da se ljudi koji imaju isto prezime oslovljavaju sa rođak. Ono što ja znam, jeste da se za 12 godina, koliko sam ja provela sa Oliverom, nikada nismo posećivali, niti smo imali bilo kakav blizak kontakt ni odnos sa tim čovekom - rekla je Milena Ivanović i naglasila da je informacija plasirana zlonamerno.

Brat Olivera Ivanovića, Miroslav, ponovio je da imaju isto prezime, ali da nisu rođaci.

(I.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA