≫ 

Ko se setio Slobodana Miloševića na dan njegove smrti? Evo koje partije su poslale delegacije na grob bivšeg predsednika SRJ

- On je bio veliki državnik u teško vreme, simbol borbe za srpski narod i opstanak - naglasio je Nikola Šainović

  • 31

U Požarevcu je danas na grobu bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića obeleženo 13 godina od njegove smrti.

Godišnjica je bila prilika da se okupe Miloševićevi prijatelji i partijski drugovi, pre svega iz matične Socijalističke partije Srbije, ali i Pokreta socijalista.

Delegaciju SPS činili su Nikola Šainović, Milutin Mrkonjić, Uglješa Marković, kao i predstavnici i simpatizeri SPS iz Požarevca, Braničevskog okruga i Srbije.

- Mi smo došli danas ovde da obeležimo trinaest godina od smrti predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića. On je bio veliki državnik u teško vreme, simbol borbe za srpski narod i opstanak. Takođe, ove godine obeležavamo i dvadeset godina od kada je u SB UN donešena Rezolicija 1244 i dvadesetčetiri godine od Dejtonskog sporazuma, koji su temelji mira i garant opstanka na ovim prostorima. To nam je u nasleđe ostavila Miloševićeva diplomatska borba - rekao je Nikola Šainović.

Foto: Profimedia

Članovi Pokteta socijalista Aleksandra Vulina takođe su postavili vence na njegov grob, a potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica istakao je da oni posebno cene Miloševićevu borbu za stabilnost i suverenitet Srbije.

- Delegacija Pokreta socijalista je i ove godine, kao i svake godine od svog osnivanja, došla na grob prvog demokratski izabranog predsednika Srbije Slobodana Miloševića da mu oda poštu i izrazi zahvalnost za sve što je uradio za Srbiju dok je bio na njenom čelu - kazao je Torbica.

On je dodao da je trinaest godina od smtri Slobodana Miloševića najbolji pokazatelj da je njegova ideja i politika bila politika budućnosti Srbije, borba za stabilnost i suverenitet Srbije, borba za Srbiju koja će imati jaku privredu i ekonomiju.

- Zahvaljujemo se Slobodanu Miloševiću za sve što je učinio za nas - zaključio je Torbica.

VIDEO: Prošlo je 13 godina od smrti Slobodana Miloševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    11. mart 2019 | 19:06

    Patriotska Srbija se rado seca njega a izdajnici su ga i isporucili.

  • Nikola

    11. mart 2019 | 18:31

    POSTENO!!! 13 GODINA POSLE UBISTVA MILOSEVICA U LOGORU SMRTI SAMO ZA SRBE ZASLUZIO JE ODAVANJE POCASTI VENCEM I CVECEM!!! IPAK NAS JE NAPALA NATO ARMADA ZLIKOVACA I BILI SMO SAMI U TOM STRASNOM VREMENU I POSTO SU IMALI NAMERU DA BACE ATOMSKU BOMBU NA BEOGRAD JA MU NISTA NE ZAMERAM!!!

  • Helena

    11. mart 2019 | 22:00

    Neka mu je vecna slava . Nikada necemo zaboraviti vasu hrabrost,dobrotu,sposobnost ali i naivnost. Verovali ste ljudima koji su vas izdali. Prokleti bili svi koji su vam naudili,izdali i ptedali u ruke neprijatelju. Vecno ispastali i bili zauvek nesrecni i patili kao sto je i nas dragi nazalost preminuli Milosevic koga ubise neprijatelji i izdajice svoje drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA