≫ 

Zahtevao sam od Prištine da ukine takse: Britanski izaslanik se sastao sa Vučićem i preneo stav Londona (FOTO)

Predsednik Vučić je upoznao generalnog direktora Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO

  • 29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, koji su, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, i istovremeno izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksi koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda, a Srbija će, odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je upoznao generalnog direktora Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, a uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu je najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Politički direktor Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet. On je naglasio da je prištinskoj strani izneo zahtev za ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lorena

    14. mart 2019 | 12:18

    Svi oni to govore,ali se takse ne ukidaju.

  • Futožan

    14. mart 2019 | 12:29

    dokle ? sve ima svoje granice pa i strpljenje a svi ovi belosvetski koji sad dolaze i KAO upozorili su šiptare, ma nema od toga ništa. Oni ovde pričaju jednu priču kod šipaca drugu priču a kući treću, prema tome ne treba im verovati jer ni rezultata nema na vidiku. Šiptari i dalje teraju posvome, mi i dalje ćutimo a ovi belosvetski i dalje mlate praznu slamu

  • Anica

    14. mart 2019 | 12:19

    Ne treba d ih pozivate , već da im naredite da ukinu takse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA