Dodik: Poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju, treba poštovati legalno izabrane institucije

- Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć - rekao je predsedavajući Predsedništva BiH

  • 7

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je danas da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju i da je pogrešno vreme izabrano za slanje takve poruke u trenutku kada je Srbiji potrebna snaga za pregovaračke procese sa Prištinom.

Dodik je ocenio da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača, a da sve ono što treba da rešavaju na političkom planu treba činiti u skladu sa izborima.

- Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć. Ja to posmatram na taj način. Treba poštovati legitimno izabrane institucije i legalno izabranog predsednika Srbije i u tom pogledu sve stvari ršavati na dan izbora. Koliko razumem, tamo se i razgovara na tu temu - da dođe do izbora - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Opozicioni Savez za Srbiju je i tokom vikenda organizovao proteste protiv vlasti tokom kojih se u subotu uveče dogodio upad u zgradu RTS-a u Beogradu, a juče je bila blokirana zgrada Predsedništva u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik je rekao i da svaka vrsta ulice asocira da su te aktivnosti negde kreirane ili podmetnute te da treba poštovati legalno izabrane institucije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    18. mart 2019 | 14:54

    ja mislim da i tebe ceka ista sudbina ali ne za dugo brzo ces i ti nestati sa ovi prostora

  • Mare

    18. mart 2019 | 14:46

    Ha, ha, ha....ko to kaze. Pa on postuje legalne institucije svoje drzave BiH jedino kada je njemu dobro.

  • vlada

    18. mart 2019 | 13:48

    Poznati legalista i postovalac zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA