≫ 

Vesić najavio tužbu protiv organizatora protesta: Nadležne službe popisuju štetu

Vesić kaže da ne treba građani Beograda da plaćaju štetu koju su "oni sa njihovim huliganima napravili"

  • 60

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd podneti tužbu protiv organizatora protesta i tražiti da plate svu štetu koja je naneta na javnoj infrastrukturi grada, jer, dodao je, ne treba građani Beograda da plaćaju štetu koju su "oni sa njihovim huliganima napravili".

Vesić je za Tanjug naveo da nadležne službe javnih preduzeća Beograda vrše popis štete koja je nastala na javnoj infrastrukturi grada poslednjih nekoliko nedelja, tokom održavanja protesta.

- Protekla dva dana bilo je zaista dosta štete koja je naneta na javnoj infrastrukturi, što se dešavalo i ranije, tako što su učesnici protesta nalepnice lepili na saobraćajne znake čime je ugrožavana bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i na turističke toteme i u tunelu grada. Takođe, rušene su zaštitne ograde i uništavane table sa oznakama za parkiranje - naveo je Vesić.

Vesić - Foto: Milena Đorđević

Podsetio je da je sve to imovina koja pripada Beograđanima i da su nadležne službe grada Beograda posle svakog protesta popravljale ono što je uništeno.

- S obzirom da se te popravke plaćaju iz budžeta grada, odnosno plaćaju ih svi građani, mi ćemo ubuduće ispostaviti račun organizatorima protesta koji su po zakonu obavezni da plate svu štetu koja je nastala na protestu. Zakon kaže da su oni koji formalno organizuju protest obavezni ne samo da održavaju red na protestu, što kod ovih protesta nije slučaj, i da nadoknade svu štetu koja nastane tako da ćemo mi podneti tužbu protiv njih i tražiti da plate svu štetu koja je nastala jer ne treba da građani Beograda plaćaju štetu koju su oni sa njihovim huliganima napravili - rekao je Vesić.

Radnici Beogradputa sklanju ogradu oko Predsedništva - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Istakao je da Grad apeluje na sve građane da ne nasedaju na pozive i provokacije koje čini grupa nasilnika i dodao da svako ima pravo da izražava svoje političko mišljenje i protestuje u skladu sa zakonom, ali da niko nema prava da uništava imovinu grada i preti novinarima i drugim ljudima.

- Zato pozivamo sve građane Beograda da ne nasedaju na provokacije manjine, a ta manjina, ti huligani koji to rade, sa njima će država postupiti po zakonu jer svi koji budu kršili javni red i mir treba da odgovaraju u skladu sa zakonom - rekao je Vesić.

Zahvalio je pripadnicima policije na veoma profesionalnoj reakciji i tome što izdržavaju napade i provokacije.

- Zašto demonstracije i nasilje koje se dešava na ulicama Beograda nisu potrebni Beogradu najbolje možete videti po tome što su albanski mediji, mediji u BiH, Hrvatskoj puni natpisa i hvale za Boška Obradovića, Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića što jasno pokazuje kome je interes da dođe do haosa i nasilja - zaključio je Vesić.

VIDEO: Demonstranti se guraju sa policijom ispred Predsedništva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA