≫ 

Buran dan u Beogradu: SzS postavio rok za puštanje uhapšenih za upad u RTS, demonstranti prethodno blokirali Predsedništvo, Vučić se obratio naciji (FOTO) (VIDEO)

Usledile su i brojne reakcije i osude zbog upada u RTS i incidenata na Andrićevom vencu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji povodom sinoćnjih događaja, kada je deo demonstranata i lidera SzS upao u zgradu RTS. Vučić se javnosti obratio u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a lideri dela opozicije okupili su se ispred zgrade Predsedništva kako bi tražili njegovu ostavku.

18:05 - OBRADOVIĆ: ROK ZA PUŠTANJE UHAPŠENIH SUTRA DO 15 H

Lider Dveri Boško Obradović, obraćajući se demonstrantima sa kamiona ispred policijske stanice "29. novembar", dao je rok policiji da sutra do 15 časova oslobodi osobe privedene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

- Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost - poručio je Obradović.

Obradović i Đilas - Foto: Marko Jovanović

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, "a ne decu".

Rekao je i da su osobe uhapšene zbog upada na RTS "evakuisane" iz zgrade policijske stanice u sudove gde im se trenutno izriču različite mere.

Đilas među demonstrantima - Foto: Marko Jovanović

17:57 - VUČEVIĆ: AKO BUDE TREBALO, NAROD ĆE BRANITI DRŽAVU

Oko 200 pristalica Srpske napredne stranke okupilo se ispred prostorija gradskog odbora te stranke u Novom Sadu gde im se obratio potpredsednik SNS-a Miloš Vučević koji je poručio da će ako bude trebalo i narod reagovati da brani državu.

- Nikakve ostavke, nikakva povlačenja. Dražava mora da reaguje, ako treba reagovaće i narod da brani državu - rekao je Vučević građanima koji su se okupili nezadovoljni zbog protesta u Beogradu ispred Predsedništva Srbije.

17:29 - SUKOB DEMONSTRANATA I POLICIJE U BULEVARU DESPOTA STEFANA

Grupa demonstranata koji se nalaze pred sedištem gradske policije u Ulici despota Stefana sukobila se sa policijom, ali se posle poziva organizatora protesta situacija smirila posle nekoliko minuta.

Sukob demonstranata i policije - Foto: Marko Jovanović

Za sada nije poznato šta je iniciralo sukob, ali je jedan od demonstranata priveden, dok su ostali uzvratli bacanjem flaša.

Okupljeni uzvikuju "puštaj decu". Organizatori su saopštili da su još tri uhapšene osobe dobile zadržavanje od 48 sati.

17:23 - BROJNE REAKCIJE I OSUDE DANAŠNJIH DEMONSTRACIJA U BEOGRADU

Brojni funkcioneri stranaka i javne ličnosti reagovali su povodom današnjih demonstracija u Beogradu i uputili osude.

17:01 - OKUPLJANJE U KOSOVSKOJ MITROVICI: SPREMNI SMO DA POMOGNEMO SRBIJI I VUČIĆU

U Kosovskoj Mitrovici, povodom nereda u Beogradu tokom današnjih demonstracija dela opozicije, Mitrovčani su se spontano okupili, spremni da krenu u glavni grad, kako bi, kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ukoliko je potrebno branili državne institucije.

Okupljeni uzvikuju "puštaj decu". Organizatori su saopštili da su još tri uhapšene osobe dobile zadržavanje od 48 sati.

16:45 - RODITELJU UHAPŠENIH UŠLI U STANICU

Načelnik policije Milan Stanić došao je do kordona i demonstranti su propustili roditelje dvojice uhapšenih M. S. i N. D. da uđu u stanicu.

Roditelji uhapšenih - Foto: Marko Jovanović

16:30 - VESIĆ: ĐILAS ORGANIZUJE HULIGANE DA UNIŠTAVAJU BEOGRAD

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da huligane na ulicama Beograda koji su sinoć i danas uništavali državnu imovinu i napadali policiju organizuje i plaća Dragan Ðilas sa svojim saradnicima sa kojima je već jednom pokrao Beograd.

16:20 - POGLEDAJTE KAKO JE PREDSEDNIK VUČIĆ IZAŠAO IZ PREDSEDNIŠTVA SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oko 16:15 je izašao iz zgrade Predsedništva Srbije.

16:15 - MIHAJLOVIĆ: NA VLAST SE DOLAZI IZBORIMA, A NE RUŠENJEM INSTITUCIJA

Potpredsednica Vlade, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je povodom današnje blokade zgrade Predsedništva, da je Srbija demokratska zemlja u kojoj se na vlast dolazi na izborima, a ne rušenjem institucija na ulici.

16:13 - DAČIĆ POSTAVIO PITANJE LIDERIMA SzS

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić kaže da su nasilni upad u RTS, napadi na policiju, pokušaj blokade zgrade Predsednistva Srbije, pokazatelj da Savez za Srbiju nasiljem pokušava nadomestiti nedostatak političkih ideja i narodne podrške.

16:02 - ISPRED POLICIJSKE UPRAVE BEOGRAD NALAZI SE I MINISTAR STEFANOVIĆ

Ispred stanice u Bulevaru despota Stefana raspređeni su pripadnici žandarmerije, a u krugu policijske stanice nalazi se i ministar unutrašnjih poslova Nebojsa Stefanović

Stefanović sa saradnicima - Foto: Marko Jovanović

15:52 - DEMONSTRANTI STIGLI PRED SEDIŠTE PU BEOGRAD, POLICIJA U OPREMI ZA RAZBIJANJE DEMONSTRANCIJA OBEZBEĐUJE ZGRADU

Demonstranti predvođeni liderima Saveza za Srbiju stigli su danas nešto pre 16 časova ispred stanice policije u Bulevaru despota Stefana.

Ispred policijske stanice je policijski kordon.

Bulevar despota Stefana zatvoren je za saobraćaj od ugla sa ulicom Džordža Vašingtona.

Okupljeni su od predsedništva Srbije pošli ka policijskoj stanici, jer žele da policija oslobodi uhapšene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS.

Policija ispred PU Beograd - Foto: Marko Jovanović

15:50 - ĐILAS SA OBRADOVIĆEM KRENUO U POLICIJSKU STANICU

Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đjilas napisao je na Tviteru da je krenuo u policijsku stanicu 29. novembar da ga uhapse zajedno sa Obradovićem, Lutovcem i Zelenovićem.

- Svi mi kojimo smo bili sinoć u RTS-u preuzimamo odgovornost što smo tražili da RTS počne istinito da informiše - naveo je Đilas.

15:36 - VUČIĆ SE OBRATIO GRĐANIMA SRBIJE VIDEO-PORUKOM IZ PREDSEDNIŠTVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u video-poruci oko 15.20 sati, da neće napuštati Predsedništvo i popustiti pred fašističkim liderom Boškom Obradovićem i tajkunima Ðilasom i Jeremićem, te da nikada neće odustati od borbe za pristojnu i modernu Srbiju.

15:05 - OBRADOVIĆ POZVAO DEMONSTRANTE U PROTESTNU ŠETNJU DO POLICIJSKE UPRAVE BEOGRAD

Jedan od lidera SzS Boško Obradović pozvao je demonstrante okupljene ispred zgrade Predsednsistva Srbije da se upute prema policijskoj stanici u Bulevaru Despota Stefana.

On je rekao da su neki od učesnika protesta privedeni i da će ispred policijske stanice tražiti njihovo puštanje.

Protestna šetnja - Foto: Marko Jovanović

15:03 - OSUĐEN MLADIĆ ZBOG UPADA U RTS, PRIVEDENO JOŠ ČETVORO

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a. Privedene su još četiri osobe.

15:00 - MIRNO ISPRED PREDSEDNIŠTVA

Ispred zgrade Predsedništva Srbije danas nešto pre 15.00 časova atmosfera je mirnija, tenzije su pale, a učesnici protesta sede u parku i šetaju.

Broj učesnika se smanjio, a preostali sede u parku između zgrade Predsedništva i Starog dvora i šetaju duž ulice Kralja Milana.

Žandarmerija se i dalje nalazi raspoređena oko zgrade Predsedništva.

Borko Stefanović i Vuk Jeremić - Foto: Marko Jovanović

14:51 - VUČIĆ I STEFANOVIĆ IGRAJU ŠAH U PREDSEDNIŠTVU

Na Instagram profilu "Budućnostsrbijeav" objavljena je fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako danas u Predsedništvu Srbije igraju šah.

Uz fotografiju je objavljen tekst:

- U Predsedništvu kratak odmor pred poslepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvek pobeduje nasilnike.

 
 
 
View this post on Instagram

U Predsedništvu kratak odmor pred poslepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvek pobeđuje nasilnike.A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

 

14:37 - AP O DEŠAVANJIMA U BEOGRADU

Američka agencija AP izvestila je da se predsednik Srbije založio za odbranu zakona i reda u zemlji dan nakon što su pristalice opozicije upale u nacionalnu televiziju, protestujući protiv onoga što oni tvrde da je autokratska vlast.

14:21 - MILENA IVANOVIĆ OSUDILA DEMONSTRANTE

Supruga tragično nastradalog Olivera Ivanovića, Milena, osudila je nerede koji su se dogodili danas ispred Predsedništva. Posebno je naglasila njihovu neprimerenost jer se događaju na 17. mart, datum kada se obeležava 15 godina od martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji.

 

14:16 - DRECUN: NAPALA SU ME ČETVORICA HULIGANA

Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je danas da su ga četvorica huligana napala u javnoj garaži u Beogradu, dok je dolazio u Spomen sobu, na obeležavanje godišnjice martovskog pogroma.

14:06 - VUČIĆ POSLAO VAŽNU PORUKU NA INSTAGRAMU

 

14:03 - RUŽIĆ: NASILJE NA ULICAMA BEOGRADA SLIČNO ONOM IZ 2004.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da sinoćno nasilje koje se desilo u zgradi RTS, kao i sve ovo što se trenutno dešava na ulicama Beograda, nije slučajno, te da nasilje Albanaca nad srpskim narodom koje su počili pre 15 godina, pomalo korespondira i sa nasiljem iz 2019.

13:57 - STEFANOVIĆ DEMANTOVAO DA JE POLICIJA UPOTREBILA SUZAVAC

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantuje tvrdnje da je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata.

- Apsolutna je laž i izmišljotina da je policija u bilo kom trenutku, tokom protesta, upotrebila suzavac - rekao je Stefanović za Tanjug.

Policija oko Predsedništva - Foto: Marko Jovanović

13:49 - OBRADOVIĆ TRAŽIO OBRUČ OKO PREDSEDNIŠTVA

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je okupljene demonstrante da naprave živi obruč oko zgrade Predsedništva Srbije.

Tvrdi i da se okupljeni neće pomerati dok ne podnese ostavku.

Pozvao je i policiju da se, kako kaže, pridruži narodu i skine šlemove.

- Nema povlačenja, svi ruka do ruke, oči u oči sa režimom - rekao je Obradović.

Foto: Marko Jovanović

13:37 - JEREMIĆ: POLICIJA JE S GRAĐANIMA

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, u obraćanju demonstrantima ispred zgrade predsednika Republike, rekao je da sa Vučićem više nema razgovora i da je policija sa građanima.

13:35 - OBRADOVIĆ: ČEKAMO VUČIĆA DA IZAĐE

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su demonstranti napravili obruč na sva tri izlaza iz Predsedništva o da će tu ostati do ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obradović ispred Predsedništva - Foto: Marko Jovanović

13:31 - STEFANOVIĆ OSUĐUJE NAPAD NA PRIPADNIKE MUP-a

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministr unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović oglasio povodom napada na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se odigrali danas:

- Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sledbenika.

Sukob policije i demonstranata - Foto: Marko Jovanović

13:29 - IDENTIFIKOVANA OSOBA SA MOTORNOM TESTEROM, KOJA JE BILA U RTS-u

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija identifikovala osobu koja se sinoć u zgradi RTS pojavila sa motornom testerom.

13:23 - ĐILAS KAŽE DA NE ODLAZE DO DALJEG

Lider Savez za Srbiju Dragan Ðilas i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekli su da neće otići i da će do daljeg ostati ispred zgrade Predsedništva.

- Celo Predsedništvo je opkoljeno, Aleksandar Vučić je, koliko sam čuo, poslao iste poruke mržnje, iste poruke agresije, iste poruke neželjenja da se ovaj narod ujedini, već da se deli, mi do daljeg ostajemo ovde - poručio je Ðilas.

Đilas sa saradnicima - Foto: Marko Jovanović

13:19 - LUTOVAC: PRAVI PREDSEDNIK RAZGOVARA SA GRAĐANIMA

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Zoran Lutovac nazvao je Vučića autokratom koji ne razume posao predsednika Republike.

- Pravi predsednik mora da razgovara sa svim građanima - rekao je Lutovac i pozvao demonstrante da nastupe jedinstveno.

Ulica Kralja Milana - Foto: Marko Jovanović

13:17 - MUP: OBRADOVIĆ I HULIGANI NASRNULI NA POLICIJU

Nekolicina huligana predvođena jednim od lidera Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem napala je pripadnike policije na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša u Beogradu, piše u saopštenju MUP.

13:14 - OBRAĆANJE DEMONSTRANATA SA KAMIONA PREKOPUTA PREDSEDNIŠTVA

Kamion demonstranata stao je preko puta zgrade Predsedništva, odakle se obraćaju organizatori protesta.

Kamion sa demonstantima - Foto: Marko Jovanović

13:04 - NOVINARI IZAŠLI IZ PREDSEDNIŠTVA

Posle kraće blokade, novinarima koji su pratili konferenciju za štampu Aleksandra Vučića u Predsedništvu na Andrićevom vencu, omogućeno je da napuste zgradu.

Novinari u Predsedništvu - DIMTRIJE GOLL

Novinarske ekipe ostale su blokirane u zgradi na Andrićevom vencu 2, jer su im službenici kabineta saopštili da su učesnici protesta ispred blokirali službeni ulaz.

Savetnici predsednika Vučića tokom konfernecije za medije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

12:51 - PROPUŠTEN KAMION SA OZVUČENJEM

Posle pregovora policije i organizatora protesta propušten je kamion sa ozvučenjem kod raskrsnice kod "Londona".

Kamion će biti postavljen u ulici Kralja Milana, odakle kako je prethodno najavio Obradović, lideri SzS treba da se obrate demonstrantima.

12:48 - SUKOB KOD "LONDONA"

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem uleteli su u kordon žandarmerije na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana.

Nekoliko stotina demonstranata napalo je kordon žandarmerije kordon na raskrsnici Kneza Miloša i Kralja Milana koja ne dozvoljava da kamion sa kojeg se čuje obraćanje predsednika priđe Predsedništvu.

12:44 - BLOKIRANA SVA TRI ULAZA U PREDSEDNIŠTVO

Predstavnici Saveza za Srbiju blokirali su sva tri ulaza zgrade.

Na glavnom ulazu pojavili su se Borko Stefanović i Janko Veselinović koji su u razgovoru sa policijom tražili da uđu unutra da bi, kažu, "rekli svoju verziju istine".

Foto: Marko Jovanović

12:40 - VUČIĆ ZAVRŠIO OBRAĆANJE NACIJI: FAŠISTIČKO-TAJKINSKA BANDA NIKAD NEĆE VLADATI SRBIJOM

Vučić se obratio naciji - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

12:37 - POLICIJA BLOKIRALA KAMION DEMONSTRANATA

Kamion demonstranata nalazi se pod policijskom blokadom na raskrsnici Kneza Miloša i Srpskih vladara.

Policija ne dozvoljava da kamion demonstranata priđe zgradi Predsedništva Srbije.

Demonstranti pregovaraju sa policijom da odblokira kamion.

12:21 - POLICIJA NE DOZVOLJAVA ULAZ U PREDSEDNIŠTVO

Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija stala je ispred demonstranata koji su probili ogradu kod zgrade Predsedništva Srbije.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Drgana Đilas pozvao je građane na mir.

Foto: Marko Jovanović

Tu su i drugi lideri Saveza za Srbiju.

12:07 - PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća naciji u zgradi Predsedništva Srbije.

12:00 - BOŠKO OBRADOVIĆ SA DEMONSTRANTIMA PROBIO METALNU OGRADU

Lider Dveri i SzS Boško Obradović je sa grupom demonstranata probio je ogradu oko Predsedništva Srbije iz ulice Kralja Milana.

Na samom ulazu u Predsedništvo nalazi se mali broj pripadnika policije u opremi za razbijanje demonstracija.

11:57 - ĐUKANOVIĆ: UPAD U RTS JE KRIVIČNO DELO

Narodni poslanik Vladimir Đukanovic ocenio je da upad nekih opozicionih lidera i grupe demonstranata u RTS predstavlja krivično delo sa ciljem da se izazovu neredi i oslabi Srbija.

On je za tv Pink sinoć rekao da država treba da deluje i da oni koji su upali u RTS budu procesuirani.

11:53 - BOŠKO OBRADOVIĆ STIGAO PRED PREDSEDNIŠTVO

Lider Dveri i SzS Boško Obradović je stigao pred zgradu Predsedništva Srbije.

Kako je rekao, kamion sa razglasom biće postavljen u ulici Kralja Milana odakle će građani moći da prate konferenciju predsednika Vučića, posle čega se obratiti lideri SzS.

11:50 - GRAĐANI SE OKUPLJAJU U PIONIRSKOM PARKU

Uoči najavljenog skupa dela opozicije, građani se okupljaju u Pionirskom parku.

Tu su policajaci u standardnoj opremi, ali ne i oni sa opremom za razbijanje demonstracija.

11:47 - ŠEF OBEZBEĐNJA RTS-a: DEMONSTRANTI SU NAS IZGURALI

Rukovodilac službe obezbeđenja RTS-a Goran Najdanović izjavio je da su demonstranti svake subote dolazili do ulaza u Takovskoj ulici, gde bi izlepili zgradu i održali performans, a da je sinoć tamo ušao i njihov kamion.

11:35 - SIMO SPASIĆ SA MEGAFONOM ISPRED PREDSEDNIŠTVA: VERBALNI SUKOB SA GRAĐANIMA

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, pojavio se ispred Predsedništva sa megafonom u rukama, što gotovo uvek čini, kada god su u pitanju bilo kakvi protesti u Beogradu.

On je ušao u kratku verbalnu raspravu sa građanima, koji su se uputili ka Andrićevom vencu.

Simo Spasić ispred Predsedništva Srbije - Foto: Marko Jovanović

Posle intervencije policije, oni su razdvojeni.

11:18 - OKO ZGRADE PREDSEDNIŠTVA POSTAVLJENA OGRADA

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, oko zgrade Predsedništva Srbije postavljena je ograda i vidljivo je prisustvo uniformisanih pripadnika policije.

Za sada nema okupljenih građana.

Foto: Marko Jovanović

11:15 - VUČIĆ STIGAO U PREDSEDNIŠTVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oko 10.30 prošetao je Pionirskim parkom i došao na svoje radno mesto u Predsedništvo Srbije, odakle će se obratiti naciji.

Njegovo obraćanje se očekuje u 12 časova.

10:55 - ĐILAS TVRDI DA NIJE BILO PRETNJI NOVINARIMA RTS-a

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đjilas izjavio je da nije postojao plan da se uđe u zgradu RTS sinoć tokom demonstracija i istakao da niko nije pretio novinarima RTS-a, već da je samo traženo od dežurnog urednika gostovanje u TV Dnevniku.

Đilas je za N1 rekao da su to zahtevi koje okupljeni na protestu "Jedan od pet miliona" traže već nekoliko meseci - slobodne izbore, slobodne medije i da prestane agresija i mržnja prema onima koji drugačije misle.

On je kazao da nije bilo incidenata na sinoćnjim demonstracijama, ni materijalne štete osim razbijenog stakla na ulaznim vratima.

Đilas sinoć u RTS-u - Printskrin: Facebok/N1

10:48 - BOJANA MALJEVIĆ: NAPALI ME GORE OD SNS BOTOVA

Glumica Bojana Maljević posle jučerašnjeg Tvita kojim je poručila da sa sa Boškom (Obradovićem) na RTS ne želi da ide i da se neće "slobodu da osvaja sa fašistima", danas je morala još jednom da se oglasi i to opširnijim pismom u kome dodatno obrazlaže svoj stav.

 

10:05 - OGLASIO SE PREDSEDNIK UO RTS-a

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) Vladimir Vuletić osudio je upad lidera SzS u zgradu te televizije i dodao da je novinarska sloboda ključna tekovina javnog medijskog servisa, te da će svaki pokušaj da se na to utiče naići na osudu.

09:46 - VESIĆ: IMA LI VEĆEG LICEMERJA OD TOGA DA ĐILAS GOVORI O SLOBODI MEDIJA

Ima li većeg licemerja od toga da Dragan Ðilas govori o slobodi medija - objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom upada lidera opozicije u zgradu Radiotelevizije Srbije.

09:17 - VULIN: TO NIJE POLITIKA, DRŽAVA ĆE RADI SVOJ POSAO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da upad dela demonstranata i lidera SzS u RTS predstavlja nasilje, a ne politiku. On je rekao da će država raditi svoj posao.

08:48 - RADOJIČIĆ: IZ BEOGRADA JE OTIŠLA SLIKA NASILJA U SVET

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić osudio je sinoćnji nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije i naglasio da je tim aktom naneta velika šteta Beogradu i Srbiji, jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može da utiče na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled.

Radojičić - Foto: Marko Jovanović

08:37 - ĐURIĆ: OVO JE POKUŠAJ PREUZIMANJA VLASTI

Predsednik vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da upad u zgradu Radiotelevizije Srbije predstavlja neuspešan pokušaj lidera Saveza za Srbiju da preuzmu vlast u zemlji.

Obradović ispred RTS-a - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je učesnike protesta "1 od 5 miliona" da se okupe danas ispred Predsedništva Srbije u 12, kada je najavljena vanredna konferencija za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perisic

    17. mart 2019 | 14:59

    Dozvoliti manifestacije je demokratski čin ali ove olose treba pohapsiti

  • Drvar🇷🇸🇷🇺

    17. mart 2019 | 14:45

    Ljudi mene brine hoce li Borko stici odneti užinu muz.uredniku RTS Od sinoc pokusava nikako da stigne.

  • Savo

    17. mart 2019 | 12:47

    Sram te bilo Obradovicu Cacak se stidi tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA