Haradinajev šamar žrtvama NATO agresije: Bombardovanje Jugoslavije Priština "slavi kao oslobođenje" (FOTO)

Pored spomenika u centru Prištine Haradinaj je izjavio da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir"

  • 94

Predstavnici privremenih kosovskih institucija obeležili su, u prisustvu pojedinih ambasadora, početak NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju oni doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova.

Premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu", prenosi RTK2.

Pored spomenika u centru Prištine Haradinaj je izjavio da odaje poštu svima onima koji su služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tačka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".

OVK na terenu (zemlji) i NATO u vazduhu u "zajedničkoj mirovnoj borbi prisilili su Miloševićev režim na kapitulaciju", kazao je Tači.

Sa predstavnicima Prištine bio je i britanski ambasador Ruari O' Konel.

VIDEO: Najgori mesec u godini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska

    23. mart 2019 | 21:49

    Ma sta se cudite?Njegov narod radja i podiže decu za rat.Oni ne žale svoju sopstvenu decu i žrtvuju ih,a ne da žale tudju.Njihove majke kažu imamo po 10-o dece, lako ćemo dati 9,ostace nam jedno.To je bolesna nacija....

  • Gligorije

    23. mart 2019 | 19:58

    Da nije bilo bombardovanja i pritisaka sa zapada nikad ne bi okupirali Kosovo.

  • A.B.

    23. mart 2019 | 20:10

    Zlocinac,nista mu nije sveto.Ne zna ni zrtve da postuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA