≫ 

Priština ima novac, ali ga zloupotrebljava plaćanjem "lažnih veterana": Švajcarski diplomata "udario" na Albance

Ambasador Lebe je rekao da da privremene institucije plaćaju "lažne ratne veterane, a međunarodna zajednica im finansira ključne projekte za potrebe građana", izazvala je reakciju političkih i institucionalnih predstavnika

  • 3

Izjava ambasadora Švajcarske u Prištini, Žana Ibera Lebea, da privremene institucije plaćaju "lažne ratne veterane, a međunarodna zajednica im finansira ključne projekte za potrebe građana", izazvala je reakciju političkih i institucionalnih predstavnika.

Ambasador Lebe je juče u Srbici (Skenderaj), gde je otvorio fabriku vode, rekao da "nije normalno" da Kosovo ima novac, ali ga zlouotreblja, posebno plaćanjem "lažnih veterana".

Predsednik Udruženja tzv. ratnih veterana Nasim Haradinaj je povodom te izjave ambasadora Lebea rekao da su "lažni veterani" u Švajcarskoj i poručio da je ambasador zloupotrebio situaciju.

- Na Kosovu ima lažnih veterana ... (ambasador) Ima svoje veterane u Švajcarskoj, a deo lažnih veterana su sam ambasador i Švajcarska - rekao je Haradinaj i pozvao Švajcarsku da dođe i pomogne Prištini da identifikuje te "lažne veterane".

Foto: Profimedia/Abaca Press

Očekuje, rekao je, da se u vezi tog pitanja konačno nešto preduzme, ali da se najpre vidi koji su to Albanci koji imaju švajcarsko državljanstvo.

Na izjavu švajcarskog diplomate je reagovao i predsednik parlamenta, Kadri Veselji, rekavši da, kako je rekao, upravu u mestu gde je otvorena fabrika vode ima puno "pravih boraca koji su se borili u okviru OVK".

- Ovde, gde je uložena ova velika investicija, časni ambasadore, bilo je mnogo pravih boraca OVK. U ovoj oblasti ima mnogo heroja, a postoje ljudi koji i danas doprinose miru. Ova zemlja je znala da daje ratnike, ali i veoma velike političare, kao što je predsednik Kosova, Hašim Tači, koji je upravo iz ovog regiona - naveo je Veselji, preneo je Expres.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zizi

    28. mart 2019 | 15:39

    Tek ćete videti sa kakvim ološem ste se uhvatili u kolo.

  • zora

    28. mart 2019 | 16:31

    Lazni veterani,lazni borci ali pravi TERORISTI,lazna drzava ali pravi mafijasi, narko bosovi i trgovci organima.Ko jos veruje da OVO moze da opstane kao drzava a da nema finansija spolja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA