UNS: Opozicija da prestane da preti medijima

Željko Veselinović iz Sindikata "Sloga" je u petak na protestu u Novom Sadu rekao da "obećava" da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, "da se pošalju u istoriju"

  • 22

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas opozicione lidere da ne daju zapaljive izjave protiv novinara i medija i da ne obećavaju građanima da će, kad oni jednog dana dođu na vlast, oduzimati frekvencije i gasiti televizije.

Željko Veselinović iz Sindikata "Sloga" je u petak na protestu u Novom Sadu rekao da "obećava" da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, "da se pošalju u istoriju".

- Ovakva preteća 'obećanja' političara doprinose porastu netrpeljivosti prema novinarima, koji se građanima predstavljaju kao smetnja napretku zemlje i demokratiji. To je loša praksa, bez obzira na to da li dolazi od političara iz vlasti ili opozicije - ističu iz UNS-a.

Oni podsećaju da nije posao političara da odlučuju o frekvencijama već da takve odluke treba da donose institucije slobodne od političkog pritiska.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA