≫ 

Srbi sa KiM odlučili, izlaze na izbore! Nećemo dozvoliti da Albanci preuzmu kontrolu na severu Kosova (FOTO)

Predsednik Vučić je rekao da je predstavnike Srba zamolio da, što se tiče mera koje će preduzeti, sačekaju da obavi razgovor sa Merkel, Putinom i Sijem

  • 85

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, koji su se danas u Beogradu sastali sa Aleksandrom Vučićem i Markom Đurićem, a u vezi sa raspisivanjem vanrednih izbora u četiri opštine na severu Kosova, doneli su odluku o učestvovanju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručio je posle sastanka da Srbi neće dozvoliti da Albanci na izborima za gradonačelnike srpskih opština preuzmu političku kontrolu na severu KiM.

Predsednik Srpske lisre Goran Rakić potvrdio je da je doneta odluka da se izađe na izbore, "kako neki Albanac ne bi preuzeo vođenje opština na severu".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručio je posle sastanka da Srbi neće dozvoliti da Albanci na izborima za gradonačelnike srpskih opština preuzmu političku kontrolu na severu KiM-Foto: Tanjug/Tanjug/Dragan Kujundžić

- Što se tiče izbora, Srpska lista je jasno iznela svoj stav posle ukidanja taksi u novembru prošle godine, podnošenjem ostavku. Priština je poručila tada da ne prihvata naše ostavke, jer je pisalo "Kosovo i Metohija" - rekao je Igor Rakić posle sastanka.

Podsetimo, predsednik Srbije rekao je danas da bi lično više voleo da predstavnici Srpske liste učestvuju na izborima za četiri lokalne samouprave na severu Kosova, da pobede, pa ako hoće, kaže, nek ponovo podnose ostavke.

- Lično bih više voleo da učestvuju, ali im nisam na takav način to rekao. Pa, nek opet raspisuju izbore, i tako doveka, da se vidi da Srbija ima mnogo veću podršku kod svog naroda, nego što ih imaju albanski miljenici i ''Jedan od pet miliona'' i ostali kojih se skupi između sedam i 47 sa sve članovima pojedinih ambasada - preneo je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je otkrio da je predstavnike Srba zamolio da, što se tiče mera koje će preduzeti, sačekaju da obavi razgovor sa Angelom Merkel i kineskim predsednikom, sa kojima će se sastati u aprilu, a imaće i razgovor sa Vladimirom Putinom.

Video: Vučić: Žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA