Odnosi Srbije i Kine su izvanredni: Ambasadorka Čen Bo i Dačić razgovarali o budućim susretima lidera dve zemlje (FOTO)

Ocenjeno je da će daljem jačanju političkih odnosa dve zemlje doprineti i predstojeće učešće predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na Osmom samitu premijera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Narodne Republike Kine Čen Bo, a sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo izvanrednim ukupnim odnosima između dve zemlje, koji su na najvišem nivou u dosadašnjoj istoriji.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

Ocenjeno je da će daljem jačanju političkih odnosa dve zemlje doprineti i predstojeće učešće predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na Osmom samitu premijera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope koji se održava u Dubrovniku 11. i 12. aprila ove godine, kao i učešće predsednika Aleksandra Vučića na Drugom međunarodnom forumu o Pojasu i putu u Pekingu od 25. do 27. aprila.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    10. april 2019 | 17:16

    Znam da Ivica Dačic uživa ugled u velikoj Kini. Sa bivšim ambasadorom Kine u Srbiji je bio pored diplomatskih i u prijateljskim vezama. To je mnogo važno na polju medjudržavne saradnje. I to sada kada se Kina otvara prema Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA