Lutovac o "Slobodnoj zoni", Božović ispred Predsedništva, a Jeremić o taktici SzS

Današnje aktivnosti predstavnika SzS

  • 54

Predsednik DS Zoran Lutovac održao je danas, u prisustvu stranačkih kolega i šefa odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikole Jovanovića, konferenciju za novinare u Pionirskom parku izpred zgrade Predsedništva Srbije.

On je rekao da je smisao takozvane "slobodne zone" taj da opozicija i građani koji je podržavaju budu "na vidiku" onima koji odlučuju o našim sudbinama, jer su tu, oko zone, sedište šefa države, gradska kuća, parlament...

Iako je najavljena kao mesto namenjeno razgovorima građana sa političkim liderima opozicije, osim stranačkih aktivista i predstavnika medija, građana danas u "zoni" nije bilo.

Među novinarima je bilo i predstavnika medija iz regiona, uključujući novinara hrvatske Jadran TV iz Splita, koji se interesovao "kakva je sudbina predsednika Vučića", a Lutovac je kazao da o svojoj sudbini Vučić "u najvećoj meri još uvek sam odlučuje".

- Videćemo - kaže, "teško je očekivati drastičan rez".

Poslanici DS u Skupštini Srbije Balša Božović i Aleksandra Jerkov danas su zahteve za fer i poštene izbore pokušali da uruče na adresu Predsedništva, ali im to "nije omogućeno".

Balsa Bozovic i Aleksandra Jerkov Poslanici DS-a - Foto: Informativna služba Demokratske stranke

To je saopštila DS.

Inače, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će lideri opozicije nastaviti da razgovaraju o formama protesta i drugim taktičkim pitanjima, ali da strateški cilj ostaje isti – obezbeđivanje uslova za fer i demokratske izbore na kojima bi vlast SNS mogla da bude smenjena.

- Nije tajna da postoje mnogi izazovi i da postoje različita gledišta o tome koja je taktika najbolja, koje taktičko rešenje primeniti, od 'Slobodne zone' do eventualno nekih drugih stvari. Uprkos tome, izuzetno je važno da ne izgubimo iz vida veliku sliku - rekao je Jeremić posle primopredaje dežurstva u "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije.

Jeremić je ponovio da su nastavak protesta, totalni bojkot institucija i jedinstvo na opozicionoj sceni tri najvažnija elementa bez kojih neće biti moguće zamisliti nastavak borbe za ostvarivanje fer izbornih uslova, prenela je Narodna stranka.

OPOZICIJA SZONA JEREMIC Jeremić u "Slobodnoj zoni" - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovog trenutka, ta tri elementa postoje – protesti su nastavljeni, bojkot je i dalje potpun, a i opozicija je jedinstvena - rekao je Jeremić.

On je podsetio da protesti traju poslednjih pet meseci, i ocenio da je to dug i iscrpljujući proces, ali da taj proces nema alternativu i mora biti nastavljen.

- Važno je biti uporan. Mislim da je veliki zadatak političkih lidera da predvode u upornosti i zbog toga smo danas ovde, i nastavićemo sve dok se stvari u Srbiji ne budu promenile tako da građani mogu da slobodno odlučuju o svojoj sudbini - rekao je Jermić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA