• 23

Pokazivanje sile u trenutku narastajućih napetosti sa Prištinom: Evo kako američka agencija vidi vojnu paradu

Podseća se da Srbija ne priznaje samoproglašenju kosovsku nezavisnost

  • 23

Američka agencija AP objavila je da Srbija održava vojnu paradu kojom obeležava Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, ocenjujući da se radi o pokazivanju sile u trenutku narastajućih napetosti sa Kosovom.

Navodi se da je u današnjoj paradi u u Nišu učestvovalo 4.000 pripadnika oružanih trupa, 300 vozila i 40 letelica, uključujući i dva ruska borbena helikoptera sa ruskim posadama, čime se, po oceni AP, pokazuje sve veće političko i vojno savezništvo sa Moskvom.

AP navodi da su napetosti uvećane u regionu "pošto se Srbija i Kosovo međusobno optužuju za podrivanje napora za pomirenje nakon rata iz 1998-99. godine koji je okončan NATO intervencijom".

Podseća se da Srbija ne priznaje samoproglašenju kosovsku nezavisnost.

Američka agencija ocenjuje da bi bilo kakva vojna intervencija Srbije na Kosovu pokrenula direktni sukob sa mirovnim snagama na čelu sa NATO koje su tamo stacionirane.

VIDEO: Vojska Srbije na paradi povodom Dana pobede u Nišu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milica

    Nije mi jasno sta ljudi pisu. Da li su normalni. Protiv nato smo bili 1999 pa kako smo prosli. Kapitulirali i izgubili hiljade nasih gradjana i porusene gradove i sela. Ko pametan i normalan moze to opet pozeleti Ostanimo u miru i gledajmo sebe.

  • Zvele

    Ama bas ce vas da pitamo kako ce da se ponasamo

  • Pera

    Na Kosovu se trenutno nalaze okupatori i teroristi. Znamo da su ujedinjeni ali mi ih ne priznajemo a docice dan kad ce se stvari vratiti u normalu. Ne priznajemo otetu i okupiranu teritoriju jer je ona nasa a ovo je privremeno stanje.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima