"Gospodar Kosova" prisvaja Niš i Kuršumliju! Oštra Veseljijeva provokacija: Tvrdi da su to albanski gradovi (VIDEO)

Većina građana današnje Prištine došla je iz Niša - rekao je Kadri Veselji, prenosi Indeksonline

  • 17

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji posetio je danas lokaciju na kojoj će srpske snage izgraditi Memorijalni centar navodno prognanih Albanaca i tom prilikom izjavio da su mnogi Albanci isterani iz Niša i došli u Prištinu.

Prema njegovim rečima, većina građana današnje Prištine došla je iz Niša, prenosi Indeksonline.

- Srbi su se uvredili kada sam pomenuo Niš, ali Niš je bio naseljen mnogim Albancima koji su potom proterani. Naši starosedeoci iz Prištine došli su sa područja Niša, posebno Kuršumlije - rekao je Veselji.

Veselji je još jednom potvrdio posvećenost prištinskih institucija donošenju tih, kako je naveo, pravednih odluka, o osudi navodnog genocida i formiranju tribunala za zločine koje su počinili Srbi.

Uveren je da će formiranje tribunala podržati i međunarodni faktori, ali da bi se, kako je rekao, ta podrška dogodila na odlukama teba raditi profesionalno.

- Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti mirno da spavaju, tako da za njih nema tolerancije - naveo je Veselji.

(Telegraf.rs/Indeksonline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    16. maj 2019 | 13:48

    Hahaha samo cekam kada ce neko od njih da izadje i kaze da je Beograd u drzavi Kosovo a glavni grad Pristina.joj kad ih Amerikanci budu pustili niz vodu letece preko Prokletija.

  • Lanmi NIŠ

    16. maj 2019 | 13:57

    Kad vam otkazu "ledja", zna ce se gde je medja!

  • Sara

    16. maj 2019 | 13:23

    Šta reći na ove izjave? Srbi su živeli na svojoj zemlji, Kosovu i metohiji u znatno većem broju nego danas i proterani su odatle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA