≫ 

Ovom vežbom ojačaće se integracija snaga i zajedničke misije: Ambasada SAD se oglasila posle treninga srpske i američke vojske (FOTO)

- Uspešnim izvođenjem ove vežbe ojačaće se integracija snaga u budućnosti i zajedničke misije u inostranstvu, pospešiti bilateralni i osnažiti međuljudski odnosi

  • 2

Američka ambasada u Beogradu ocenila je danas da je zajednička vežba vojnih policija SAD i Srbije "Obazrivi vuk 19" bila uspešna, što je, kako se navodi u saopštenju, značajno za jačanje integracije snaga u budućnosti i pospešivanje bilateralnih odnosa.

Vojska Srbije, Multinacionalna vežba Obazrivi vuk 19 Foto: mod.gov.rs

- Uspešnim izvođenjem ove vežbe ojačaće se integracija snaga u budućnosti i zajedničke misije u inostranstvu, a u isto vreme će se pospešiti bilateralni odnosi i osnažiti međuljudski odnosi među pripadnicima vojnih policija dve zemlje - navodi se u saopštenju povodom završetka vežbe "Obazrivi vuk 19" na jugu centralne Srbije.

Vojska Srbije, Multinacionalna vežba Obazrivi vuk 19 Foto: mod.gov.rs

U saopštenju se navodi da je ukupno 37 pripadnika američke vojne policije i 90 pripadnika srpske vojne policije učestvovalo u vežbi koja je za cilj imala povećanje međusobnog razumevanja i interoperabilnosti, kao i razmenu iskustava u tehnikama, taktici i procedurama vezanim za mirovne operacije.

Vojska Srbije, Multinacionalna vežba Obazrivi vuk 19 Foto: mod.gov.rs

Bilateralnu vežbu "Obazrivi vuk 19" u periodu od 13. do 24. maja izvele su pripadnici 18. brigade vojne policije američke kopnene vojske u Evropi (USAREUR) i bataljon vojne policije Vojske Srbije na poligonu Borovac i strelištu Međa u bazi "Jug", pored Bujanovca, podseća se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    24. maj 2019 | 14:10

    Samo ih vezbajte da mogu sledeci put bolje da nas bombarduju i da prenesu to vase znanje na siptare sa Kosova i njihovu novu vojsku....Oni obucavaju siptare a vi amere super....

  • Hehehe

    24. maj 2019 | 14:09

    A vezbamo.da se branimo.od koga??? AMERIKANACA I NATOa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA