Insistiraćemo na kažnjavanju onih koji su krivi za ovo neviđeno zlodelo: Čepurin ljut zbog prebijanja Rusa od strane ROSU

On je ocenio da hapšenje saradnika Unmika nije samo provokacija Prištine protiv UN i Rusije, već i svedočanstvo potpune degradacije situacije na Kosovu

  • 14

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da će Rusija insistirati na kažnjavanju odgovornih za povređivanje ruskog državljanina i pripadnika UNMIK-a Mihaila Krasnoščekova, koje je ocenio kao "neviđeno zlodelo".

- Bićemo u stalnom kontaktu sa Krasnoščekovim. Insistiraćemo na kažnjavanju onih koji su krivi za neviđeno zlodelo protiv službenika UN - napisao je Čepurin na Tviteru.

On je ocenio da hapšenje saradnika UNMIK-a nije samo provokacija Prištine protiv UN i Rusije, već i svedočanstvo potpune degradacije situacije na Kosovu.

- Kosovo i dalje ostaje, nesumnjivo, glavni izvor nestabilnosti i konfliktnog potencijala na Balkanu. Pritom, međunarodne misije smeštene u pokrajini izbegavaju da sprovode mandat koji su dobile od Saveta bezbednosti UN - napisao je Čepurin.

Krasnoščekova su u utorak, 28. maja, brutalno pretukli pripadnici Specijalnih kosovske policijskih snaga - ROSU tokom upada na sever Kosova i Metohije.

- Službenika UN, inteligentnog, zrelih godina, zaustavljaju do zuba naoružani prištinski `policajci`. Pitaju ga: `Ko ste?`, on odgovara: `Službenik Unmika`. Pitaju tri puta, kao Svetog Petra. On tri puta odgovara. Uzimaju njegove dokumente. Zovu nekoga telefonom. Dobijaju naređenje i počinju da lice službenika UN udaraju o haubu automobila i kundakom. To već nije varvarstvo, već pravi sadizam - napisao je Čepurin u komentaru na Tviteru.

Čepurin je u petak ujutro sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio Krasnoščekova na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde je prevezen iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je bio zbrinut nakon što je povređen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    31. maj 2019 | 18:00

    PRVO KAZNI ALBANSKU OVK ZA KLANJE I UBIJANJE KOSOVSKIH SRBA PA TE ONDA OBECAVAJ.....

  • Marko Rambo

    31. maj 2019 | 18:21

    Zabraniti ljubav između ljudi i koza🐐🐐🐐🐐

  • Marko M.

    31. maj 2019 | 17:52

    Ne zna on sta je nevidjeno zlodelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA