Ljudi koji žive na KiM su žrtve ponašanja Prištine: Brnabić na sastanku sa Palmerom (FOTO)

Predsednica vlade još jednom je iznela stav da je neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i uzdrži se od jednostranih mera koje štete nastavku razgovora i normalizaciji odnosa

  • 12

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Predsednica vlade još jednom je iznela stav da je neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i uzdrži se od jednostranih mera koje štete nastavku razgovora i normalizaciji odnosa.

Ana Brnabic, Metju Palmer Brnabić i Palmer - Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ona je istakla da ponašanje Prištine nanosi veliku štetu čitavom regionu, a da su žrtve takve politike i građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

Kako je objasnio američki zvaničnik, SAD stoje pri stavu da Priština mora da povuče odluku o taksama, dodajući da su implementacija Briselskog sporazuma i nastavak razgovora jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

Ana Brnabic, Metju Palmer Brnabić i Palmer - Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Prevashodni interes SAD je da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana - rekao je Palmer i istakao da Srbija može da računa na podršku SAD dijalogu i njenom evropskom putu.

Palmer je, takođe, istakao da SAD teže nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom i povećanju američkih investicija na našem tržištu, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilijanaLakić

    10. jun 2019 | 15:41

    Dok se ne ukinu takse nema dijaloga,našim ljudima na KiM nije svejedno u kojoj državi žive a ni nama nije svejedno kad vidimo koliki progon trpe od šiptara koji se otimaju za taj deo teriotrije države Srbije i silom bi da je odvoje, pregovori su jedino rešenje ali to šiptari ne mogu da razumeju, ako ih amerikanci ne urazume nikog drugog oni ne slušaju

  • Ana

    10. jun 2019 | 15:19

    Potrebno je da se Pristina urazumu kako bi se dijalog nastavio.

  • monika

    10. jun 2019 | 15:28

    Srpskom Narodu koji na KIM zivi je ugrozena bezbednost.Zato je vreme da se nesto preduzme.Srbija ce braniti svoj narod na.Boricemo se da sacuvamo mir.Ponasanje Albanaca je za svaku osudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA