"Sporazum je moguć do marta 2020. godine": Hodžaj o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Na osnovu sastanaka koje sam imao prethodnih nekoliko nedelja, očekujem da se dijalog Kosova i Srbija zaključi do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju - rekao je Hodžaj

  • 8

Zamenik premijera samoproglašene države Kosovo Enver Hodžaj izjavio je da bi sporazum sa Beogradom mogao da se postigne do proleća naredne godine.

- Na osnovu sastanaka koje sam imao prethodnih nekoliko nedelja, da ne zalazim u detalje, očekujem da se dijalog Kosova i Srbija zaključi do kraja 2019. ili marta 2020. godine sporazumom o međusobnom priznanju - rekao je Hodžaj, prenosi Klan Kosova.

On tvrdi da dijalog nema mnogo veze sa onim što će Beograd dobiti.

- On ima veze sa tim da li želimo da se zastava Kosova podigne u UN ili da čekamo još 10 godina. Kasna dostignuća jednog naroda nisu dostignuća. Ako uspete da se pridružite UN 2030. godine, pitanje je kakva će tada biti organizacija UN, kakav će biti međunarodni poredak - rekao je Hodžaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    12. jun 2019 | 10:11

    Ako medju nama ima imalo savesti i pameti Srbija ce priznati SAMO da je Amerika AGRESOR i nista vise od toga a TAJ sporazum mozemo i danas da potpisemo bez da i jednu jedinu rec vise ne progovorimo sa vama satiracima SVEGA NORMALNOG !!!

  • Rastko

    12. jun 2019 | 10:13

    Da su svi udruzeno JACI od malene Srbije jesu i to mnogo ali Srbija je zato tehnicar koji vas sve vrti oko malog prsta ovoga mi krsta i tri prsta.

  • Rastko

    12. jun 2019 | 10:01

    Taj film jedino moze da se gleda u Holivudu i ni na jednom drugom mestu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA