"Posle Ðurića u Berlinu izvesno je da Pariza neće biti": O čemu se razgovaralo iza zatvorenih vrata?

- Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza - podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu

  • 43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u Berlinu bio na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu, te da je sada još izvesnije da tog samita neće ni biti.

- Marka Ðurića sam na taj sastanak poslao ja lično - rekao je Vučić novinarima i istakao da tu nema nikakvih tajni, osim što je sa domaćinima bilo dogovoreno o sadržaju razgovora.

- Posle tog sastanka, na kojem je sa domaćinima dogovoreno da se ne govori o tome šta je pričano, rekao sam da neće biti Pariza - podsetio je Vučić na svoju raniju izjavu.

Ðuriću je, kaže, rekao da prenese da Srbija želi da bude konstruktivna, da želi dijalog, a da je jedino važno da se ukinu takse.

Direkor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u Berlinu je bio na pripremnom sastanku za eventualni samit u Parizu, i sada je još izvesnije da tog samita neće ni biti-Printscreen/tvPink

- Albancima nije palo na pamet da ukinu takse, pa nema rezultata sa tog sastanka - rekao je predsednik Srbije.

On je istakao da misli kako su Nemci i Francuzi sada dobro razumeli ko je taj ko ne želi dijalog, ko ga koči, i ko bi želeo da se umesto Evrope neko drugi bavi tim pitanjem.

- Ne kažem da neko drugi ne bi trebalo da se pita, ali oni žele samo taj drugi da se pita - naglasio je Vučić.

Upitan da li je posle tog sastanka u Berlinu uvereniji da Pariza neće biti, Vučić je odgovorio sa „još više“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA