Jačanje saradnje sa regionalnim organizacijama Zapadne hemisfere: Dačić na otvaranju skupštine OAD

Srbija u OAD-u ima status stalnog posmatrača od 2002. godine

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Medeljinu, u Kolumbiji, svečanom otvaranju 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država (OAD).

Srbija u OAD-u ima status stalnog posmatrača od 2002. godine.

Cilj Dačićeve posete Kolumbiji jeste jačanje saradnje Srbije sa zemljama Latinske Amerike i Kariba, kao i učvršćivanja saradnje s regionalnim organizacijama Zapadne hemisfere, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić na zasedanju skuštine OAD FOTO: TANJUG / SCREENSHOT TAJNUG VIDEO

Posle boravka u Kolumbiji, šef srpske diplomatije prisustvovaće inauguraciji novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena, na ceremoniji koja će se održati u Panama Sitiju 30. juna i 1. jula ove godine.

Dačić će svoj boravak u regionu Latinske Amerike i Kariba zaokružiti zvaničnom posetom Peruu, 2. jula 2019. godine, gde će se susreti sa ministrom inostranih poslova te zemlje Nestorom Popolisiom Bardalesom, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA