• 4

Marković o dešavanjima iza kulisa sastanka CEFTA: Sve delegacije bile zgrožene ponašanjem Prištine

Niko nije prhvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponasasanjem za koje moze da se kaže da je neciviliovano - rekao je Ivan Marković

  • 4

Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je danas da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku CEFTA u Valoni, na kome je prištinska delegacija napala srpsku, bile zgrozene takvim ponašanjem.

On je to rekao televiziji Pink, povodom incidenta koju je napravila delegacija Prštiine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohja sastavni deo Srbije.

Kako je rekao, domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativiizuje incident, budući da je to veliki propust sa njhove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prštini, ali da ostale delegacije nisu prhvatile taj pokušaj.

- Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je većna delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prhvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponasasanjem za koje moze da se kaže da je neciviliovano - rekao je Marković.

On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je srpska ambasada u Tirani veoma brzo organzovala povratak delegacije u Srbiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    Na ulasku na takve skupove postaviti kontrolu kao na aerodromima...nek vide sta je terorizam svetu doneo?!?!

  • Тодорић

    Чуди ме што Албанци нису набедили наше да су их напали,а да је флаша самоодбрана...

  • slađa

    Kada samo pomislim na 40 000 džihadista na Balkanu, ova flaša sa prištinske strane nije ništa. Gospodin Ivan Marković je reagovao civilizovano, a predstavnici u CEFTI titranjem da ne kažem čega privremenim institucijama u Prištini napraviće veće zlo za čitavu Evropu. Srpsko rukovodstvo uporno poziva na razum i razvoj. Ali neko više voli da isteruje već preskupo plaćene hirove jedne male grupe ljudi, na okupiranoj teritoriji, nego da misle na opšte dobro. Kako god. Srbija je spremna.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima