EU očekuje poštovanje sporazuma o posetama: Brisel reagovao na prištinske mere

EU očekuje poštovanje sporazuma koji je postignut u okviru dijalogu Beograda i Prištine.

  • 2

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančić izjavila je, povodom odluke prištinskih vlasti da nijednom zvaničniku iz Beograda ne dozvoli ulaz na teritoriju tzv. Kosova, da EU očekuje poštovanje sporazuma o posetama zvaničnika, koji je postignut u okviru dijalogu Beograda i Prištine.

- Očekujemo poštovanje svih sporazuma postignutih u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, uključujući i sporazum o posetama zvaničnika - navela je Kocijančić .

U pisanom saopštenju, u odgovor na pitanje Tanjuga o reakciji EU na poslednju provokaciju od strane Prištine, Kocijančić je dodala i da je EU povodom novonastale situacije "u kontaktu sa obe strane". Dogovor o posetama zvaničnika počeo je da se primenjuje 1. decambra 2014. godine i već je kršen više puta od strane Prištine.

Svakog puta EU je pozivala na primenu postignutog dogovora koji podrazumeva obaveštenje jedne strane o poseti i mogućnost ulaganja prigovora druge strane, koji mora biti dostavljen i Evropskoj uniji, koja je nadležna da posreduje u slučaju potrebe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomoravac

    4. jul 2019 | 19:53

    Bla,bla,bla. Gde su najavljene kontramere ? A gde pecat?

  • Made in ...

    4. jul 2019 | 17:54

    " u kontaktu sa obe strane " pa sta bre, dokle vise? Ma ovi ko da smo mala deca. Jao Eu, jadna li si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA