Nafta, gas, avioni, crkva, špijuni: Izveštaj EU kako je Rusija usporila našu integraciju u EU i NATO

U izveštaju se podseća da se Moskva odrekla vojnog prisustva u korist NATO i Evropske unije, odnosno da je poslednji ruski mirovnjak napustio Kosovo i Metohiju i Bosnu i Hercegovinu 2003. godine. Međutim, vojno prisustvo je zamenjeno dolaskom energetskih giganata, koji su udruženi sa nekolicinom, kako piše, kontraverznih biznismena, pohrlili u region

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika 👤
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • CobraT

    11. jul 2019 | 13:04

    Da nije ovakvih izvještaja i onih koji su ih pisali ja ne bih ni primjetio kolika je intelektualna i svaka druga srpska vrlina toliko iznad pameti i prakse ovih pjegavih i riđih teletabisa! Redom da ih pomenem: 1. Kao da je Moskva pisala onih 35 poglavlja koja niko osim Srbije nije morao ispuniti da bi postao član EU... U stvari BRATIJE koja je cvijećem dočekivala naciste ! 2. Ko oblikuje javno mnjenje kada na dresovima u Britaniji piše Etihad, Samsung,Emirates... 3. A nema sumnje kada iz hermetički zatvorene baze pobjegne presuđeni za terorizam koji je opet u igri oko smrti pok.Ivanovića... Valjda u kampu Bondsteel prave bakljave ! Pogađamo svi jer ko osim terorista može priviriti u taj najstrože čuvani vojni objekat ! 4. Pa čije su pare za džamije, kalifate, paradžemate ? Zar Ruske, da jačaju njen "maligni" uticaj po svijetu, posebno na Balkanu ? 5. Inače, NATO se ponaša PRO srpski bombardjući vozove i bolnice a EU i njen visoki predstavnik (čitaj: plata 50.000 KM mjesečno) rade za "boljitak" BiH, sa "ovlastima" koje nije imao ni Karlo Veliki ! U dejtonskim sporezumu piše jedno ali gospodin visoki je vrhovni tumač DUHA sporazuma. Pokrene se postupak arbitraže Inter-Entity Boundary Line u oblasti Brčkog a EU sud presudi DISTRKT BRČKO ali na teritoriji Republike Srpske. Zar nije sslično kada su autonomne pokrajine i Srbija u pitanju. Pokrene se tužba protiv odgovornih za ratne zločine a EU sud presudi GENOCID, doduše na ograničenom prostoru ali ko to još pominje...I bez postupka dokazivanja...U tužbi jedno u presudi drugo ! 6. A Albanci znaju gdje je Abhazija, to im je objasnio onaj engleski Lord koji je svojevremeno imenovan za ambasadora u Kambodži pa je pitao Kraljevski geografski institut u Londonu da mu pokažu na globusu gdje je to na kugli zemaljskoj. Inače čovjek je svršeni diplomac Kembridža ili neke druge elitne škole. Sigurno nije beogradska matematička gimnazija! I sad mi oni kažu da sam nacionalista. A Francuzi nisu. A ako i jesu onda su oni dobri nacionalisti...

  • Jaca

    10. jul 2019 | 08:39

    EU ne može da shvati- Srbi vole Rusiju, ne što se ona meša, već što nam je istinski prijatelj i saveznik.. Džabe vam analize- Srbija NEČE nikad ući u NATO, pamtimo i znamo ko ste- zločinci i manipulatori kojima je cilj da vladate celim svetom!

  • Тодорић

    10. jul 2019 | 07:54

    Култура налаже изјаве обе стране.Ово једнострано,као да слушам Трифуновића...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA