SzS traži ostavku Stefanovića i imena svih studenata Megatrenda

Lideri SZS Boško Obradović i Dragan Đilas održali su konferenciju za novinare

  • 51
Bosko Obradovic, Dragan Djilas, SzS Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lideri Saveza za Srbiju (SzS) pozvali su danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da podnese ostavku zbog novodnog falsifikovanja diplome osnovnih studija.

Istovremeno, zatražili su od Univerziteta Megatrend da objavi imena svih 1.054 studenata koji su se, kako je objavila ta ustanova, školovali po studijskom programu kao i Stefanović od 1990. do 2004. godine, a koji, prema tvrdnjama SzS-a, nikada nije postojao.

Jedan od lidera SzS-a Dragan Ðilas je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS pokazao izveštaj, za koji tvrdi da je iz britanskog registra kompanija i da pokazuje da je kompanija Megatrend International Expert Consortium Limited čiju je diplomu, prema njegovim rečima Stefanović nostrifikovao u Srbiji, jedino 1994. godine ostvarila prihod od 412 funti, što po njemu nameće pitanje - kako su funkcionisali, kako su zapošljavali i plaćali profesore i "gde su studenti koji su plaćali školarine".

Bosko Obradovic, Dragan Djilas, SzS Lideri SZS - Foto: Tanjug/Tanja Valič

On nije želeo da odgovori na pitanja novinara TV Pink o saopštenju Univerziteta Megatrend, u kome se navodi da je Stefanović zakonito stekao diplomu i da su ranije Boris Tadić i Vuk Jeremić držali predavanja na tom fakultetu, kao ni na pitanje o tome kako se oseća ispred zgrade RTS dok je u toku istraga o poslovanju kompanije Direct media čiji je bio vlasnik.

Ðilas je reagovao i na autorski tekst predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića objavljen u današnjoj Politici, navodeći da u SzS-u nikoga ne preziru i ne smatraju da je sramota nemati fakultetsku diplomu kako je, prema Ðilasovom tumačenju, napisao Vučić, već da govore o tome da je "čovek koji je na visokoj državnoj funkciji, prema onome što mi znamo i što smo pokazali, falsifikovao fakultetsku diplomu i samim tim sve ostalo''.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkovčanka69

    11. jul 2019 | 08:05

    Ko su oni da zahtevaju da se nečija imena objave??? Koliko bezobrazluka na jednom mestu. I mi hoćemo da vidimo njihove diplome, gde su oni završavali fakultete?

  • Ema

    10. jul 2019 | 15:28

    Ovakvim glupostima misle da skrenu paznju sa Jeremica i Djilasa...Nece moci!

  • Ssss

    10. jul 2019 | 15:28

    Lazu te Britanci, zar nisi dosad ukapiro da vas voze i da se svama sprdaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA