≫ 

Na prelazu Končulj uhapšena dvojica Srba: KPS kaže špijuni, a u stvari direktori škola

Kancelarija je, kako se navodi, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku

  • 1

Na administrativnom prelazu Končulj dvojica Srba, direktori dve osnovne škole, privedena su prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.

Iz kosovske policije tvrde da su Srbi uhapšeni jer su osumnjičeni za krivično delo "špijunaža", preneo je Kossev.

A, ovim povodom reagovala je i Kancelarija za KiM, koja je osudila taj postupak, i okarakterisala ga, kako se navodi, kao nastavak kampanje zastrašivanja srpskog naroda na KiM. Iz Kancelarije su zatražili oslobađanje uhapšenih Srba.

- Jučerašnje privođenje direktora OŠ ''Mladen Marković'' iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi - navodi se u saopštenju.

Kancelarija je, kako se navodi, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

- Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni - ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banda

    11. jul 2019 | 17:12

    Svaki od šiptara koji kroči administrativnu liniju bi po tom osnovu trebao biti uhapšen. O onima u Preševu i Bujanovcu, ne treba ni govoriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA