Zašto nema zastave Republike Srpske ispred Dodikove kancelarije: Ovo je njegovo objašnjenje

Smatram da je BiH sastavljena od dva entiteta i da u predstavljanju BiH ne bi trebalo da bude ona zastava koju je nametnuo visoki predstavnik . rekao je Dodik

  • 14
Milorad Dodik Foto: Telegraf

Član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, posle izbora vodio je kampanju "pod zastavom Srpske" tražeći da na svim mestima gde sedi mora biti istaknuta zastava Republike Srpske. Nekoliko meseci ta priča je bila u fokusu javnosti, da bi se od tog zahteva odustalo.

- Zastava je tu, na mom reveru. Sve delegacije pre nekoliko dana na Jahorini imale su zastave na reveru. Tačno je da sam pokušao da neke stvari promenim. U Predsedništvu je bilo dominantno isticanje dve zastave, obe su bile obeležja BiH, ali sam to tumačio kao da je jedna zastava BiH, a druga entiteta FBiH i onda sam tražio da se stavi i zastava Srpske - rekao je Dodik.

On je pojasnio da je nađeno rešenje da se izbaci jedna od tih zastava i sada tamo više ne postoje dve nego jedna, kao i da se došlo do dogovora da se pokuša putem izmena određenih propisa to da reši.

- Ostalo je da čekamo Savet ministara. Promenio sam situaciju time da sam ispred svog kabineta, u hodniku, stavio na jarbol zastavu Srpske koja tamo stoji i koju svi vide jer kraj nje se nalazi i sala za sastanke. Oni su pokušali to da sklone po noći, ali našli smo način kako to da sprečimo. Dakle, nisam uspeo skroz u nameri, ali delimično jesam. Smatram da je BiH sastavljena od dva entiteta i da u predstavljanju BiH ne bi trebalo da bude ona zastava koju je nametnuo visoki predstavnik. Imamo pravo na identifikaciju i ja ću na tome da insistiram. Pitanje je dana kada će se zastava Srpske pojaviti na stolu ispred mene na svim sastancima - izjavio je Milorad Dodik.

Video: BiH je promašena investicija: Dodik o intervjuu šefa CIA za Balkan

(Telegraf.rs/Glas Srpske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. jul 2019 | 15:02

    Zivela Srbija i RS svakako zajedno jos malo tako je brate zastavo lepe boje!!!

  • 🔴🔵⚪

    12. jul 2019 | 13:58

    Kao što imate pravo da izađete iz te 'države' i da lepo živimo svi zajedno!

  • MZ

    12. jul 2019 | 14:07

    Treba je stavit al na pola koplja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA