≫ 

Potvrda da su Srbija i Francuska na dobrom putu za više nivoe saradnje: Vučić o poseti Makrona

Vučić je to napisao na Instagram profilu "budućnostsrbijeav"

  • 80

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom predstojeće posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da ta poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo.

Vučić je to napisao na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz koju je objavljena i fotografija Vučića i Makrona kako se rukuju.

 
 
 
View this post on Instagram
"Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila „za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu“, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Poseta predstavlja i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo."A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Imaću čast da sutra poželim dobrodošlicu @emmanuelmacron. Posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazi u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila ''za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu'', u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou - napisao je Vučić.

Makron će doputovati sutra oko 15.00 časova u Beograd u dvodnevnu posetu, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    14. jul 2019 | 18:19

    Francuska moze Srbiji zaista pomoci na evropskom putu.

  • Aca

    14. jul 2019 | 22:20

    Dobra prilika da se knačno uspostave odlični odnosi Srbije i Francuske!

  • Željko85

    14. jul 2019 | 20:42

    Zahvaljujući politici predsednika Vučića u Srbiju dolaze zvaničnici velikih sila kao što je Makron, i to je prva poseta jednog predsednika Francuske našoj zemlji posle dve decenije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA