Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprečena ekološka katastrofa u Užicu: Ugašeno žarište, ostao samo dim

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zoran Militarov, načelnik Sektora za vanredne situacije Užica, ističe da je stanje na deponiji Duboko pod kontrolom i naglšava da nema razloga za paniku.

  • 1
Tokom jučerašnjeg dana vrebala velika opasnost od vatrene stihije na deponiji Duboko foto: RINA

Efikasnom akcijom nadležnih ekipa sprepčena je potencijalna ekološka katastrofa u Užicu i vatra na deponiji Duboko je lokalizovana i stavljena pod kontolu.

- To je višegodišnji problem sa kojim se mi suočavamo, kao i meštani. U petak je plamen zahvatio manji deo deponije, medjutim topao vetar je proširio i plamen i dim, ali sve je to ubrzo stavljeno pod kontrolu. Trenutno ima dima na samoj deponiji usled posledica gašenja, ali to je normalno kada je reč o ovakvim situacijama - kazao je za RINU, Zoran Militarov načelnik Sektora za vanredne situacije Užica.

On ističe da je stanje na deponiji Duboko pod kontrolom i naglšava da nema razloga za paniku.

- Kritična tačka deponije miruje i u toku dana očekuje se potpuna lokalizacija deponije. Uz pomoć države uključena je mehanizacija iz okolnih gradova i opština koji gravitiraju ka našoj teritoriji i poslali su mehanizaciju svi oni koji su korisnici usluga za odlaganje smeća na deponiji Duboko - dodao je Militarov.

Žarište na deponiji Duboko sinoć je obišla i resorna ministarka Irena Vujović, koja je istakla da će nadležni učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem što pre reši.

Na deponiju Duboko otpad odlažu opštine i gradovi Moravičkog i Zlatiborsko okruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG CH

    6. maj 2024 | 18:05

    Sada se otpad tako odlaže ali za neko vreme moraće da se otpad ponovo iskopa i uradi higijensko,tako sada Švajcarci rade jer se zagađuju podzemne vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA