Carine Srbije i Francuske decenijama sarađuju odlično: Dve zemlje potpisaće više od 20 sporazuma

Krajnji cilj je da se kroz intenzivnu saradnju dve carinske administracije minimalizuje potencijalna šteta koja može biti naneta ekonomskim, socijalnim ili kulturnim interesima dve zemlje

  • 0
Uprava carina Republike Srbije   Srpski i francuski carinici sporazum o saradnji Foto: Uprava carina Republike Srbije

U sklopu posete visoke delegacije Republike Francuske, predvođene predsednikom Emanuelom Makronom, koja će u Srbiji boraviti 15. i 16. jula 2019. godine biće potpisano više od 20 različitih sporazuma, od kojih se jedan odnosi i na saradnju u carinskim pitanjima.

Carinske administracije Srbije i Francuske iza sebe imaju plodnu, višedecenijsku saradnju, pa je dokument koji će ovom prilikom biti potpisan samo potvrda namere obe administracije da izuzetnu saradnju nastave.

Uprava carina Republike Srbije   Srpski i francuski carinici sporazum o saradnji Foto: Uprava carina Republike Srbije

Tokom posete francuskog predsednika Beogradu, biće razmenjeno Pismo o namerama koje potpisuju direktori carinskih administracija Francuske i Srbije, Rodolf Ginc i Miloš Tomić u ime institucija kojima rukovode.

Pomenuti dokument naglašava važnost dobre saradnje i uzajamne pomoći dveju zemalja u suzbijanju carinskih prekršaja i naglašava neophodnost nastavka takve prakse i u godinama koje slede.

U dokumentu se ističe neophodnost efikasnije borbe protiv carinskih prevara, što je, pored obostrane dobre volje, od velikog značaja za uspešnu borbu protiv krijumčarenja.

Uprava carina Republike Srbije   Srpski i francuski carinici sporazum o saradnji Foto: Uprava carina Republike Srbije

Krajnji cilj je da se kroz intenzivnu saradnju dve carinske administracije minimalizuje potencijalna šteta koja može biti naneta ekonomskim, socijalnim ili kulturnim interesima dve zemlje.

Podsećamo da se saradnja carinskih službi Srbije i Francuske temelji na davno potpisanom sporazumu iz 1971. godine, kao i na Memorandumima iz 2010. i 2012. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA