Komandant NATO i američkih snaga u Evropi večerao sa prvim čovekom Vojske Srbije

Pričali smo o mnogim temama i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu - kazao je general Volters

  • 6

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi Tod D. Volters u izjavi za Tanjug, po dolasku u Beograd, poručio je da "Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu".

- Drago mi je što sam ovde i što se sastajem sa mojim srpskim kolegama. Večeras sam imao tu čast da me ugosti general Mojsilović sa svojim timom. Zahvalan sam što mogu iz prve ruke da iskusim srpsko gostoprimstvo. Pričali smo o mnogim temama i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu - kazao je general Volters.

General Tod D. Volters danas će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

General Tod D. Volters je stupio na funkciju 19. vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi NATO-a (SACEUR) 3. maja 2019. Ovo je njegova prva poseta regionu, kojom se još jednom ističe da su stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C@W

    17. jul 2019 | 09:53

    Članstvo u Nato i EU su jedina razumna rešenja za napredak RS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA