≫ 

"Za ovu objavu gospođa ima tri šamara": Radikalka branila Šešelja, pa zapretila poslanici Dveri

Polemika je započela objavom Marije Janjušević o ulozi Vojislava Šešelja kada su događaji u Srebrenici u pitanju

  • 5
Aleksandra Belačić i Marija Janjušević Foto: Nikola Tomić/Tanjug/Zoran Zestic

Podeljenja mišljenja o Srebrenici i dalje su predmet mnogih rasprava, a jedna u nizu povela se i na internetu na društvenoj mreži Tviter. Čitava polemika započela je objavom Marije Janjušević, narodne poslanice i visoke funkcionerke Dveri, o ulozi Vojislava Šešelja kada su događaji u Srebrenici u pitanju.

Janušević je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisala da je Vojislav Šešelj doprineo, kako je rekla, nedopustivoj etiketi genocida Srbima, više nego sve žene koje je lider radikala prethodno prozvao.

- Šešelj je za nedopustivu etiketu genocida Srbima doprineo više nego sve žene...one u crnom, belom, novinarke itd. Sramota je konstruisati tako monstruozne laži o napaćenom srpskom narodu - napisala je narodna poslanica.

Njena objava izazvala je mnoštvo komentara, a kritički je bila nastrojena Aleksandra Belačić, zamenica generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, koja je stala na stranu lidera SRS. Belačić je napisala da se jedino od svog naroda više vole pojedinci koji su, kako je rekla, branili čast i ugled tog istog naroda.

- A, najvredniji među takvim pojedincima je svakako Vojislav Šešelj - dodala je Aleksandra Belačić.

Zamenica generalnog sekretara SRS se na ovome nije zustavila pa je upitala Janjušević da li su joj, kako je rekla, to što je napisala rekli u američkoj ambasadi ili na konsultacijama Saveza za Srbiju.

-Tužno je kada čovek padne baš toliko nisko da sve radi za još jedan mandat - napisala je Belačić.

Belačić je zbog čitave rasprave i javno, na svom Tviter nalogu, zapretila Mariji Janjušević.

- Gospođa od mene za ovaj tvit ima tri šamara prvi put kad je vidim ... pa šta košta da košta! - stoji u objavi.

Vjerica Radeta Vjerica Radeta - Foto: ATA Images

U čitavu raspravu uključila se i radikalka Vjerica Radeta, koja je stala na stranu lidera svoje stranke i napisala sledeće:

- Šešelj reče da nema dovoljno grub izraz za one koji tvrde da je u Srebrenici bio genocid. Pristojnost mi nalaže da taj izraz ne upotrebim i za njih i za ove što podržavaju. A i više smrdi kad se zgazi - napisala je Radeta.

A, onda se oglasila i ispod pretnje koju je Belačić uputila Mariji Janjušević i napisala:

- Čuvena Inđijska svastika.

VIDEO: Sukob Šešelja i Boška Obradovića, vozač lidera radikala nasrnuo na mladića drvenom palicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seselj je istina

    17. jul 2019 | 13:35

    Oni konstantno pricaju, pisu, obiljezavaju i sl izmisljene genocide. Sto vi to isto necinite sa stvarnim genocidima nad srpskim narodom? Jos samo da nema Seselja? ko bi nam govorio istinu? Kako rekose, ponavljana laz postaje istina.

  • BP

    17. jul 2019 | 13:51

    A Šešelj je tako branio srpski narod da tog naroda više nema u tim mestima Šešeljeve odbrane

  • Miki

    17. jul 2019 | 13:16

    Malograđanština.... S godinama nekim ženama treba uskratiti mogućnost govora. Odnosi se na obe strane, a posebno na gospođu Vjericu, koja često zaboravlja da je politički kadar. Ako ne zna da se izražava neka vrati funkciju. Još malo pa Pink i Farma, Zadruga.... Sramotu slušamo godinama. Hvala, a sad izvolite botine....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA