Ambasador otkrio zašto je Makron prenoćio u BG: Probao je srpsku kuhinju i vino, slušao muziku

Sa francuske strane izuzetno smo zadovoljni ovom istorijskom posetom, zbog srdačnog dočeka i upućenih poruka - podvukao je on

  • 5
Aleksandar Vučić, Emanuel Makron Foto: Milena Đorđević

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni preneo je danas da je predsednik Francuske Emanuel Makron iz Srbije otišao sa snažnom željom da Francuska bude više angažovana i prisutna u Srbiji i na Balkanu. Naglasio je da je za Pariz ovo bila veoma značajna poseta i da je predsednik Makron stvarno želeo da dođe u Srbiju, te je i, kako bi što bolje upoznao ljude, zemlju i Beograd, odlučio da noći.

Osim zvaničnih razgovora imao je i sastanak sa mladima iz regiona, a video se i sa umetnicima i predstavnicima civilnog društva kako bi stekao što potpuniju sliku o srpskom društvu, preneo je ambasador.

Ukazao je da je šef francuske države imao i priliku da poseti rezidenciju Ambasade te se uverio koliko Francuska ima sreću da ima ovako zdanje u Beogradu.

- Sa francuske strane izuzetno smo zadovoljni ovom istorijskom posetom, zbog srdačnog dočeka i upućenih poruka - podvukao je on zahvalivši se posebno i medijima na medijskom izveštavanju.

Frederik Mondoloni Mondoloni - Foto: Tanjug/Strahinja Ristić

On je dodao i da je Makron želeo da dođe 2018. godine i da je to zaista želeo, ali da je došao u sunčanom julu, te da je odlučio da prenoći u Beogradu kako bi bolje upoznao grad i ljude, da se sreo sa mladima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih, organizacijama civilnog društva i umetnicima kako bi stekao kompletnu sliku o Srbiji.

- Probao je srpsku kuhinju i vino, koje mu se veoma dopalo. Slušao je srpsku muziku i ona mu se dopala. Francuska strana je izuzetno zadovoljna istorijskom posetom, koja je istorijska jer je prva posle 18 godina, ali i zbog srdačnog dočeka - ocenio je Mondoloni i dodao da je Makron otišao sa željom da se više angažuje u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    18. jul 2019 | 15:29

    I treba da bude zadovoljan jer je samo on pored Putina ovako docekan. Treba da se unapredi saradnja i vrati staro prijateljstvo.

  • 011

    18. jul 2019 | 17:09

    ja mogu da verujem da gos,Dačič pevao na turskom posto francuski ne zna

  • Boki

    18. jul 2019 | 18:02

    Svaki predsednik koji dođe u posetu sa prijateljskim namerama biće dočekan srdačno, i što duže ostane više toga lepog će videti. Tramp neka dođe i neka se ponese kao Makron, isto će biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA