Iz SNS osudili uvrede na račun Biljane Popović Ivković

Stranačke kolege Popović Ivković osudile su Aleksićev postupak

BIljana Popović Ivković SNS
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Nakon što je Nebojša Aleksić, nekadašnji kandidat za odbornika liste Dragana Đilasa, izneo uvrede na račun državne sekretarke MUP-a i članice predsedništva SNS Biljane Popović Ivković, usledila je reakcija iz Srpske napredne stranke, koji su ovaj Aleksićev potez.

Na vulgarne uvrede izrečene na svoj račun Popović Ivković je odgovorila i samom Aleksiću na društvenoj mreži Tviter, nakon čega su, u njenu odbranu reagovale i stranačke kolege.

STEFANOVIĆ: IVKOVIĆ JE SZS-U KRIVA JER JE HRABRA ŽENA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagovao je danas na tvit jednog od članova opozicionog Saveza za Srbiju koji je vređao državnu sekretarku MUP-a Biljanu Popović Ivković.

- Sramotne su gadosti koje o jednoj ženi, supruzi i majci, koja im je kriva samo zato što ima hrabrosti, izgovaraju ljudi iz Savez za Srbiju koji nam svakog dana sole pamet kako su tobožnja elita - napisao je Stefanović na tviteru.

Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga i naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima "neku emociju" prema Draganu Ðilasu.

BRNABIC REZULTATI VLADA

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

NATAŠA STANISAVLJEVIĆ: VREĐANJE ŽENA JE KUKAVIČLUK

Nataša Stanisavljević osudila je uvrede i pretnje upućene iz SzS Biljani Popović-Ivković.

- U prethodnom periodu bili smo svedoci politike nasilja nad ženama koju nam predstavljaju Ðilas, Jeremić, Boško Obradović i njegovi saradnici iz SzS-a. Uvrede koje upućuju postale su sve učestalije i vulgarnije, a ovog puta su upućene Biljani Popović Ivković - navela je ona.

- Politika vređanja žena, pozivanja na silovanje, na linč, nazivanja žena najpogrdnijim mogućim imenima nije politika koju žene u Srbiji žele, to je najgori vid kukavičluka - ističe Stanisavljević.

- Ovim Ðilas, Jeremić i Obradović pokazuju da nemaju granice ni morala i da će svaka žena koja misli drugačije biti izložena njihovim uvredama -  navodi se u saopštenju.

Stanisavljević je reagovala na uvrede koje je na Tviteru izneo Nebojša Aleksić, jedan od Ðilasovih saradnika.

POSLANICE SNS: DA LI JE TO JEDINI NAČIN POLITIČKE BORBE

Narodne poslanice SNS najoštrije su osudile napad na državnu sekretarku MUP-a Biljanu Popović Ivković od strane predstavnika Saveza za Srbiju (SzS), koji su, navode, izneli niz seksističkih i mizoginih izjava na račun njen i njene porodice.

- Nasilje, kao najveća pošast svakog društva, ne može se iskoreniti ukoliko se svi zajedno ne ustanemo i ne borimo protiv toga. Nedopustivo je da oni koji pretenduju da predstavljaju građanke i građane Srbije svakodnevno verbalno napadaju i ponižavaju žene, samo zato što ne dele isto mišljenje sa njima - navele su poslanice SNS u saopštenju dostavljenom medijima.

Jedina politika koju, kažu, "savez" Dragana Ðilasa nudi građanima je politika uvreda, nasilje nad ženama, ponižavanje žena koje su na najvišim funkcijama u državi, fizičko ugrožavanje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, pretnje silovanjem premijerki Ani Brnabić, preko napada na gradske odbornice i žene u upravi Grada Beograda, pa do najnovijih napada na državnu sekretarku MUP-a.

- Ima li kraja nasilja nad ženama koju svakodnevno promovišu i sprovode u delo lideri SzS? Gde je granica takvom ponašanju? Da li je to jedini način političke borbe, obračunavanje sa ženama, neistomišljenicima, promovišući golo nasilje i linč nad ženama? - upitale su poslanice SNS.

Navode da je najnoviji napadi na državnu sekretarku, Biljanu Popović Ivković od strane bivšeg režima predstavljaju tu politiku nasilja nad ženama na delu.

- Da li se tako ponašaju i prema svojim majkama, sestrama, ćerkama, suprugama, prijateljicama? Ili su u pitanju dvostruki standardi, po kojima su ponovo građane Srbije podelili na više i manje vredne, zavisno od toga da li su njihovi politički istomišljenici - navode poslanice.

Svojim delovanjem, ističu poslanice, predstavnici SzS samo povećavaju spiralu nasilja koju su sami pokrenuli, te navode da je krajnje vreme da se zaustave, pre nego što još nekome, kažu, izazovu bol.

Marija Obradović

Marija Obradović - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

OBRADOVIĆ: ŽENOMRZAČKI KOMENTARI - NIŠTA NOVO ZA SZS

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović ocenila je danas da ženomrzački komentari i najnovije uvrede upućene Biljani Popović Ivković, članici Predsedništva SNS, nisu ništa novo za Ðilasove pulene iz Saveza za Srbiju.

- Nažalost, navikle smo, mi naprednjakinje, da budemo meta najprimitivnijih i prostačkih izliva besa propalih opozicionara. Nemoć Ðilasa, Boška Obradovića i Jeremića da zadobiju pažnju glasača svojim političkim idejama odražava se u svakodnevnom vređanju i ponižavanju žena u Srbiji -  saopštila je Obradović.

Prema njenim rečima, danas je to Biljana, juče Ana Brnabić, pre nje Irena Vujović, Maja Gojković...pozivi na linč, vešanje, silovanje - sve da bi nas ućutkali i oterali iz politike.

Izdržljivije smo i upornije nego što mislite, kaže potpredsednica SNS, ističući da je nam je bolja budućnost Srbije jači motiv od niskih udaraca kojima svakodnevno zabavljate vaše istomišljenike.

- Žene Srbije čekaju da objasnite svakodnevne gadosti i bljuvotine koje izručujete na nas. Mi, žene, dobro pamtimo i već na sledećim izborima, čućete šta mislimo o vama i vašim uvredama - navela je Obradović.

Irena Vujović

Irena Vujović - Foto: Milena Đorđević

VUJOVIĆ: SRAMNO VREĐANJE ŽENA SZS NE PRESTAJE DA ŠOKIRA

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je danas da primitivizam i sramno vređenje žena, koje predstavnici Saveza za Srbiju učestalo promovišu, ne prestaje da šokira.

- Danas im se na meti našla državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković. Pitam se dokle će žene na javnim funkcijama, sposobne, vredne i marljive žene o kojima najbolje govore njihov rad i ostvareni rezultati, da budu žrtve frustracije i nerealne političke ambicije predstavnika SzS - navela je Vujovioćeva u saopštenju.

Mislim da je svima jasno, ističe ona, da su uvrede, gadosti i ponižavanje žena politika Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovog SzS.

Verbalni napad na Biljanu Popović Ivković je za najžešću osudu, jer žene u Srbiji ne smeju biti objekat za lečenje frustracija i snažno ćemo se boriti protiv toga, saopštila je Vujovićeva.

Andrea Radulović, predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda.

Andrea Radulović - Foto: Beoinfo

RADULOVIĆ: PROSTAČKO PONAŠANJE LIDERA SZS

Članica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Andrea Radulović kazala je danas da je prostačko ponašanje lidera SzS-a prema Biljani Popović Ivković za najoštriju osudu.

- Očigledno je manir Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovih sledbenika mržnja i vređanje žena - saopstila je Radulovićeva.

U nizu svih kleveta, govora mržnje i pretnji nasiljem, ovakve neopravdane uvrede i klevete na račun gospođe Popović Ivković, posle premijerke Ane Brnabić, novinarke Gordane Uzelac, predsednice Skupštine Maje Gojković, samo su dokaz da sve žene koje su hrabre da kažu svoje mišljenje i koje argumentovano ne misle isto kao i oni, postaju predmet linča i verbalnog nasilja, navela je ona.

- Još jednom su dokazali da je jedini plan, program i politika SzS nasil?e i uvrede prema ženama - rekla je Radulovićeva.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga, te naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima "neku emociju" prema Draganu Ðilasu.

TOMIĆ ILIĆ: SZS SVAKI DAN DEMONSTRIRA MIZOGINIJU

Članica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Ivana Tomić Ilić ocenila je danas da svoju nesposobnost Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović prikrivaju svakodnevnom mizoginijom koju demonstriraju.

- Najoštrije osuđujem očajničke poteze kvazi-opozicione bande SZS na čelu sa Ðilasom, Jeremićem i Obradovićem i ostalim pristalicama politike koja se služi najgnusnijim lažima, uvredama, pozivanjima na linč i nasilje nad političkim suparnicima i neistomišljenicima, a naročito konstantim vređanjem žena koje se drznu da ne misle kao oni - saopštila je Tomić Ilić.

Ona ističe da apsolutno podržava članicu Predsedništva SNS Biljanu Popović Ivković, pre svega majku i uspešnu ženu, kako na porodičnom planu tako i na poslovnom, ženu koja odgovorno obavlja svoju dužnost u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je u službi građana Srbije.

- Seksističke uvrede, pune mržnje i ponižavanja su plod bolesti moralnog posrnuća koju širi opozicija u nadi da će skupiti par jeftinih političkih poena - zaključila je Tomić Ilić.

MALOVIĆ OSUDILA VERBALNE NAPADE

Politika Saveza za Srbiju su isprebijane, silovane, ponižene žene bez prava da pitaju odakle Đilasu 25 miliona evra, kaže Vladanka Malović, član Predsedništva SNSrpske napredne stranke, komentarišući verbalne napade na državnu sekretarku MUP-a i članicu Predsedništva Biljanu Popović Ivković.

- Biljana Popović Ivković je meta napada i najjadnijih uvreda ne samo zato što je lider tog Saveza obični prostak, već zato što je imala hrabrosti da javno pita Đilasa kako je od 74 hiljade evra došao do 25 miliona evra bogatstva i to u periodu kada je ministrovao i gradonačelnikovao - navodi se u saopštenju koje je SNS dostavila medijima.

Malović primećuje da je Biljana Ivković "kriva" i da mora biti "ućutkana, ponižena i zastrašena, jer prezire politiku pljačke i rasparčavanja Srbije i jer je pitala Đilasa silnog otkud mu 25 miliona evra, otkud toliki novac na njegovim računima, a ne na računima građana Beograda i Srbije".

- I Đilas i Jeremić i Obradović i svi lideri tog sramnog SzS trebalo je do sada da shvate da nasiljem, zastrašivanjem, uvredama i lažima neće uspeti da zaustave obelodanjivanje svih pljački iz vremena dok su oni gospodarili Srbijom i postajali preko noći i narodne grbače multimilioneri -  poručila je Malović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Andrea Radulović, Biljana Popović Ivković, Nebojša Stefanović, poslanice sns, SNS

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
 • S
  Saša

  Sns~sdps~pups~snp~spo do pobede

 • L
  Ljubiša

  Pa to im je jedini program koji imaju.Djilasa,Boška,Jeremića,Veselinovića...i ostalu kliku iz SzS treba priupitati,kako se oni osećaju kad njima neko vredja žene i decu,ili je to samo njima dozvoljeno da rade?

 • M
  Mile

  I'ma vrlo pogan jezik.Neoze svasta pricati a da joj se je obije o glavu.

Američki i ruski ambasador u Srbiji u "tviter obračunu": Ovaj sporazum je razlog sukoba

Digitron počeo da radi u Prištini: Ko sa kim ide u koaliciju uoči izbora

Pajtić i Brnabić u klinču zbog srpskog genetičara: On je bezobrazno prozvao zbog vantelesne oplodnje

Poznat plan posete Mekalistera Srbiji: Danas stigao još jedan zahtev za susret sa njima

Mogerini ugurala Pacolija za sto: Evo čemu će biti reči na sastanku u Helsinkiju

Poternica za Radoičićem poslednji u nizu pritisaka na srpski narod: Đurić o situaciji na KiM

"Ako su neki spremni za dom, onda sam spreman i ja!" Pupovac: Kolinda doprinosi širenju mržnje

Policija uhapsila muškarca iz Kruševca zbog pretnji Sergeju Trifunoviću

Osnovni sud u Prištini izdao poternicu za Milanom Radoičićem

I posle zahteva Vučića, Kolinda ponavlja: "Osuđujem velikosrpsku agresiju"

Gojković zakazala novu sednicu Skupštine Srbije

Postoje dokazi! Za ove zločine Haradinaj bi mogao na robiju: Advokat otkrio detalje

Kada bi sutra bio referendum o učlanjenju Srbije u EU, ovako bi Srbi glasali

Stamatović sada "nudi" da Srbi sa KiM postanu ruski državljani

Dačić odlučio da odbornici SPS napuste koaliciju sa Bastaćem

SAD Vučića vide kao partnera s kojim mogu da reše situaciju na KiM: Poruka posle susreta u Njujorku

Zaustaviti i sprečiti politizaciju: Stefanović o argumentima protiv prijema Prištine u Interpol

Đukanović poručio: Vlast je spremna da formira odbor za praćenje izbora

Dijalog je važan, vratiti ga sa ulice u institucije: Antonijević o sastancima vlasti i opozicije

Pojavio se navodno poslednji snimak Slobodana Miloševića uoči izručenja iz Tuzle u Hag (VIDEO)

Harčenko ocenio da je Beograd karika u odnosima Rusije i Zapada: Osvrnuo se i na "kosovsko pitanje"

Rado viđen gost u Beogradu i Prištini i obavezan sagovornik u Vašingtonu: Ko je Dejmon Vilson

Ruski ambasador nije štedeo Ukrajince zbog zabrane ulaska Milošu Bikoviću u njihovu zemlju

Vučić: Snimak Babićeve nesreće je užasan, pošto izražavate sumnju, zamoliću nadležne da vam pokažu

Oružana agresija na Srbiju se ne može isključiti: U Skupštinu stigla dva strateška dokumenta

Oglasio se Tači posle raspuštanja skupštine tzv. Kosova: Evo šta je rekao o izborima

Joksimović o pozivu koji je Mogerini uputila Prištini: To je kršenje principa i dogovorenog formata

Dačić sa ambasadorima Srbije o situaciji na KiM: Naložio njihovo pojačano angažovanje

"Samo pravi lideri vode do rešenja problema KiM": Savetnik Maršalovog fonda u Vašingtonu o dijalogu

"Igra prestola" na prištinski način: Ko ulazi u bitku za najvažniju fotelju na Kosovu

Žalosno je gledati posrnuće hrvatskog društva: Dačić oštro o napadu na Srbe u Kninu

Američki ambasador poslao poruku političarima iz Prištine uoči početka izborne kampanje

To je igra koja ne donosi korist, samo političku štetu: Dačić o pozivu Prištini za samit u Helsinki

"Pompeo je Vučiću preneo dve poruke": Američki diplomata o susretu u Njujorku

Više nema "3.000 za gospođu", Palma promenio kriterijume: Evo koliko sada Jagodina daje novca (FOTO)

Nemačka podržava dijalog vlasti i opozicije u Srbiji, Šib poručio: Bojkot nije dobar

Raspuštena skupština tzv. Kosova: Slede vanredni parlamentarni izbori

Moguće da je tokom razgovora razmatran scenario promene granica: Džozef o susretu Vučića i Pompea

Nema potpisa za rešenje kojim Srbi neće dobiti ništa, a Albanci sve: Vučić posle posete SAD

Kome je Stepinac svetac, tome je i građanski rat velikosrpska agresija: Vulin odgovorio Plenkoviću

Ako za pedalj pomerimo stav SAD ka Srbiji napravili smo čudo: Vučić o detaljima sastanaka u Njujorku

Analiza američkih poruka: Šta sve stoji iza Pompeovih reči upućenih Vučiću

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima