≫ 

U Prištini sa zebnjom čekaju septembar: Stižu prve optužnice

Specijalni sud, koji je pre više od sedam meseci počeo da šalje prve pozivnice bivšim komadantima i pripadnicima OVK, očekuje se da će nakon što je upućeno skoro 100 poziva započeti i podizanje prvih optužnica

  • 0
OVK Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

Specijalno tužilaštvo je do sada poslalo pozivnice za ispitivanje za oko 100 bivših pripadnika OVK, što u svojstvu svedoka što osumnjičenih, uključujući bivše nadređene i komandante, dok se u septembru ove godine očekuju prve optužnice.

Specijalni sud, koji je pre više od sedam meseci počeo da šalje prve pozivnice bivšim komadantima i pripadnicima OVK, očekuje se da će nakon što je upućeno skoro 100 poziva započeti i podizanje prvih optužnica.

Ovo je za „Zeri“ izjavio predsedavajući “Udruženja veterana OVK” Hisni Gucati (Hysni Gucati), koji je najavio da će septembar i oktobar biti meseci prvih optužnica.

- Broj poziva Specijalnog suda upućenih ratnim veteranima raste iz dana u dan. Broj je dostigao 90, blizu 100. Prema mojim informacijama, neki OVK članovi su takođe juče najavili da su dobili pozive specijalnog tužioca, ali to još nije objavljeno u medijima. Takođe, u septembru i oktobru biće podignute prve optužnice, međutim, nemamo ništa konkretno, samo nezvanične informacije - rekao je Gucati.

Naglasio je da ima članova OVK koji su primili poziv, a nisu to objavili javno iz raznih razloga.

- Postoji znatan broj onih koji još nisu ispitani. Ima i onih koji nisu objavili javno da su bili na ispitivanjima. Ne znam iz kojih razloga to nisu učinili, ali znamo njihova imena, ali nećemo ih objaviti zbog njihove privatnosti - rekao je Gucati dodajući da je Specijalni sud politički sud koji će propasti.

VIDEO: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA