SPS o izjavi Servera: Šta drugo očekivati od albanskog lobiste

- Njegova zamena teza po kojoj je Milošević veći neprijatelj srpskog naroda od Klintona i Olbrajtove može da prođe još samo u Prištini - navodi se u saopštenju socijalista

  • 5
Socijalistička partija Srbije, SPS, Ivica Dačić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Socijalistička partija Srbije reagovala je danas na izjavu američkog analitičara Danijela Servera da je Slobodan Milošević veći neprijatelj srpskog naroda od Klintona i Olbrajtove, navodeći da se ništa drugo nije moglo očekivati od čoveka koji je albanski lobista u američkoj administraciji.

- Njegova zamena teza po kojoj je Milošević veći neprijatelj srpskog naroda od Klintona i Olbrajtove može da prođe još samo u Prištini, ali izgleda ne više u ostalom delu sveta - navodi se u saopštenju socijalista.

Ističu i da Server zamera Ivici Dačiću nešto što Dačić ni u jednom trenutku nije izjavio - mešanje u američke izbore, a previđa ono što je on sam izjavio - da su se Klinton i Olbrajtova itekako umešali u dešavanja u Srbiji tako što su, kako je rekao, "pomogli Srbiji da se otarasi Miloševića i dali joj šansu da postane evropska demokratija".

- Šta je to nego mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje, koje je dovelo do nezakonitog otcepljenja tzv. države Kosovo i kada će Server napokon nazvati stvari pravim imenom - upitali su iz SPS.

Dodaju da je srpski narod ponosan na rezultate Dačićevog angažovanja i doslednost u nastavku borbe za povlačenje priznanja tzv. Kosova, bez obzira na pritiske koji se na njega vrše.

Ispravnost njegove spoljne politike se ogleda i u velikom broju zemalka koje podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, navode u SPS-u.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jacs

    14. avgust 2019 | 16:57

    Bravo, Dačiću, samo nastavi da radiš u korist Srbije i odgovori uvek onima koji bi da je pokore i ponize! Kakav pokvarenjak je taj Server.! Misli da su Srbi maloumni, pa će prihvatiti groznu laž da su Klinton i Olbrajtova oslobodili Srbiju od Miloševića i doneli demokratiju. Čime, bombama!?

  • S . M .

    14. avgust 2019 | 15:32

    Vecini gradjana je jasno koliko je Ivica Dačuc ucinio kao ministar inostranih poslova. Pa valjda je pokazatelj i to što on ima vecu podršku gradjana nego SPS. Dačic je državne interese stavio nad partijskim. A što se Miloševica tiče ovakve osude izriču srbomrsci.

  • petronije

    14. avgust 2019 | 15:15

    Odavno znamo da je Dacic patriota , sad znamo i da dobro radi svoj poso. Samo tako Daco tim srbomrscima nijedan Srbin nece biti dobar osim nekog klimoglavca koji podrzava sve sto oni kazu ili sve sto oni traze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA