• 8

Više nema "3.000 za gospođu", Palma promenio kriterijume: Evo koliko sada Jagodina daje novca (FOTO)

Preko 2.000 ljudi na prijemu kod predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme

  • 8

Promenili smo kriterijum za dodelu novca na redovnim prijemima građana u Skupštini grada Jagodine, kaže predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma. Kako objašnjava, do sada je bilo 3000 dinara za „gospođu“ i 2000 dinara za „gospodina“, a od danas je 4000 dinara za „gospođu“, a 3000 dinara za „gospodina“.

- Ovo namerno kažem za one koji se rugaju kada ovaj grad pomaže građanima. Naša politika od 2004. godine je da su korisnici budžeta građani, odnosno upravo oni koji pune budžet ovog grada. I niko nas nikada neće pokolebati da pomažemo našim građanima. Ajmo, sada da izvršimo anketu i pitamo da li bi neko ko ima petoro školske dece odbio da primi 20.000 dinara pred početak školske godine od svog grada ili za petoro dece koja ne idu u školu 15.000 dinara - izjavio je Marković.

Kaže da je ovo jedan od redovnih prijema građana koje organizuju pred početak školske godine.

- Imamo odluku Centra za socijalni rad i predloge mesnih zajednica, koje su poslale Skupštini grada spisak onih porodica koja imaju mala primanja, više dece ili u kojima je neko bolestan. Odluka je da za takve porodice dajemo 4.000 dinara po detetu koje ide u školu i 3.000 dinara po detetu koje ne idu u školu, a starijim i bolesnim licima dajemo novac za lekove - izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine na redovnom prijemu građana.

Dragan Marković Palma

Prijem građana - Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Napominje da jagodinska lokalna samouprava na mesečnom nivou štedi između 8 i 10 miliona dinara i da sve te pare idu građanima.

- Jagodina nema komunalnu policiju i to je ušteda na mesečnom nivou između 2 i po i 3 miliona i 200 hiljada dinara. A šta da radi ta komunalna policija? Da čuva gradonačelnika i da im kupimo 5 džipova da se voze po gradu i da kažnjavaju običan narod što je na kratko negde parkirao kola. Svakoj porodici na teritoriji grada Jagodine iz koje neko radi mesečno ostaje od 6 do 15 hiljada dinara od kada smo uveli besplatan prevoz, jer i dalje primaju putne troškove, a voze se besplatno - kazao je Marković.

Dodaje i da u Jagodini ne možeš da se baviš politikom, a da ti osnovno zanimanje bude odbornik i da se zaposliš kao odbornik.

- Moraš da pomogneš da se zaposle oni drugi kojima je teško i koji nigde ne rade, a ne da se odbornici zapošljavaju. U Jagodini ni članovi Gradskog veća ne primaju platu. Je l treba da traže plate oni koji kao članovi Gradskog veća dođu jednom u tri meseca na deset minuta da bi prihvatili dnevni red koji su dogovorile partije koje vrše vlast? Nastavićemo da pomažemo građanima i do kraja godine imaćemo još najmanje jedan prijem građana. Oni iz opozicije kojima smeta što pomažemo građanima, mogu da pričaju šta god žele, mogu da prave emisije o nama, ali mi ćemo nastaviti da radimo ono što je korisno za naše građane - rekao je Marković.

Dragan Marković Palma

Prijem građana - Foto: Facebook/Dragan Marković Palma

Preko 2.000 građana sa teritorije grada Jagodine došlo je danas na redovan prijem u Skuptšinu grada Jagodine, a lokalna samouprava je za sve prisutne ispred zgrade Skupštine grada obezbedila klupe sa suncobranima zbog velikih vrućina i osveženje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • wut

    Mi volimo našeg predsednika Aleksandra Vučića

  • JAGODINKA

    TOLIKO JE PROVIDAN DA TO NIJE NORMALNO????????.????????

  • То ји и Филип Вишњић видео.

    Овај, толико има путера на глави, Сахару би подмазао.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima